Fraktur gjenoppstår

Ode er en ny skriftfamilie fra den tyske typografen Martin Wenzel hos Martin Plus Fonts. Dette snittet er sterkt inspirert av gamle frakturer, men samtidig tilpasset moderne bruk. Karakteristisk for frakturer er at de er stive og tunge, noe som ofte begrenser bruken i moderne formgivning. Martin Wenzel sier at han under arbeidet har forsøkt å designe en skrift som uttrykker andre verdier. Dette har han oppnådd gjennom å erstatte de skarpe kantene med myke, og endre fra skarpe til myke vinkler. I tillegg har Ode fått en liten kursivering, noe som endrer tyngdepunktet oppover.

Ode er tilgjengelig i fem utgaver, fra semilight til sort. Hver av dem koster 49 euro og kan installeres på inntil fem datamaskiner. Ved kjøp av hele pakken reduseres snittprisen med 33 prosent.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: