Fraktur gjenoppstår

Ode er en ny skriftfamilie fra den tyske typografen Martin Wenzel hos Martin Plus Fonts. Dette snittet er sterkt inspirert av gamle frakturer, men samtidig tilpasset moderne bruk. Karakteristisk for frakturer er at de er stive og tunge, noe som ofte begrenser bruken i moderne formgivning. Martin Wenzel sier at han under arbeidet har forsøkt å designe en skrift som uttrykker andre verdier. Dette har han oppnådd gjennom å erstatte de skarpe kantene med myke, og endre fra skarpe til myke vinkler. I tillegg har Ode fått en liten kursivering, noe som endrer tyngdepunktet oppover.

Ode er tilgjengelig i fem utgaver, fra semilight til sort. Hver av dem koster 49 euro og kan installeres på inntil fem datamaskiner. Ved kjøp av hele pakken reduseres snittprisen med 33 prosent.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: