Fraktur gjenoppstår

Ode er en ny skriftfamilie fra den tyske typografen Martin Wenzel hos Martin Plus Fonts. Dette snittet er sterkt inspirert av gamle frakturer, men samtidig tilpasset moderne bruk. Karakteristisk for frakturer er at de er stive og tunge, noe som ofte begrenser bruken i moderne formgivning. Martin Wenzel sier at han under arbeidet har forsøkt å designe en skrift som uttrykker andre verdier. Dette har han oppnådd gjennom å erstatte de skarpe kantene med myke, og endre fra skarpe til myke vinkler. I tillegg har Ode fått en liten kursivering, noe som endrer tyngdepunktet oppover.

Ode er tilgjengelig i fem utgaver, fra semilight til sort. Hver av dem koster 49 euro og kan installeres på inntil fem datamaskiner. Ved kjøp av hele pakken reduseres snittprisen med 33 prosent.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *