Fraktur gjenoppstår

PUBLISERT: 24 juni 2010
OPPDATERT: 24 juni

Ode er en ny skriftfamilie fra den tyske typografen Martin Wenzel hos Martin Plus Fonts. Dette snittet er sterkt inspirert av gamle frakturer, men samtidig tilpasset moderne bruk. Karakteristisk for frakturer er at de er stive og tunge, noe som ofte begrenser bruken i moderne formgivning. Martin Wenzel sier at han under arbeidet har forsøkt å designe en skrift som uttrykker andre verdier. Dette har han oppnådd gjennom å erstatte de skarpe kantene med myke, og endre fra skarpe til myke vinkler. I tillegg har Ode fått en liten kursivering, noe som endrer tyngdepunktet oppover.

Ode er tilgjengelig i fem utgaver, fra semilight til sort. Hver av dem koster 49 euro og kan installeres på inntil fem datamaskiner. Ved kjøp av hele pakken reduseres snittprisen med 33 prosent.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324