Smart løsning for å oppdage forfalskninger

PUBLISERT: 31 august 2010
OPPDATERT: 31 august

n45920-o-pur_web

Manroland har i samarbeid med flere tyske aktører utviklet en løsning for å avgjøre om et produkt og dets emballasje er ekte. Ifølge selskapet skal dette kunne avdekkes ved hjelp av et vanlig mobiltelefonkamera. Prosjektet har fått navnet O-PUR og er sponset av de tyske føderale myndighetene for forskning og teknologi. Målet er å garantere ekthet og sporbarhet for ulike produkter, eksempelvis legemidler.

Den grafiske bransjen benytter flere metoder for å hjelpe produsentene med å beskytte varemerker. Bruk av spesiell trykkfarge, preging, lakk og andre effekter gjør det vanskeligere å kopiere en ekte emballasje, men det blir aldri umulig å ta kopier. O-PUR er basert på en todimensjonal «kode» som kun måler tre millimeter. Hvert ark som brukes i produksjonen, utstyres med en slik kode i trykkeprosessen, slik at hvert ark er unikt. Alle koder dokumenteres gjennom et høyhastighets kamera montert i pressen. Samtlige lagres så i en sentral database, og derfor kan hver pakke identifiseres. Dette gjøres i praksis ved at brukeren tar et bilde av koden med sin kameratelefon, laster opp bildet til et nettsted, og derfra kan få bekreftet om produktet er ekte. O-PUR kan også brukes med materialer som metall, plast, tre og lær.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small