Slik velger Obama skriftsnitt

n46204 - just my type_web

Bøker om skriftsnitt er det mange av, men «Just my type» er en uvanlig utgave innenfor genren. Den tar for seg bakgrunnen for de skriftsnittvalg vi gjør, og leserne får blant annet vite hvorfor Barack Obama valgte skriftfamilien Gotham til sin presidentvalgkampanje, og hvorfor Amy Winehouses varemerke i hovedsak består av 30-tallets Art Deco-formspråk. Boken omhandler også de store, kanoniserte skriftene som Baskerville, Zapf, Helvetica og Comic Sans, og menneskene bak dem. Forfatteren Simon Garfields mål er å se menneskene bak skriftsnittene, og hvorfor vår verden av skrifter ser ut som den gjør. Just my type koster rundt 150 dollar, og har ISBN: 1846683017.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *