Slik velger Obama skriftsnitt

PUBLISERT: 30 november 2010
OPPDATERT: 30 november

n46204 - just my type_web

Bøker om skriftsnitt er det mange av, men «Just my type» er en uvanlig utgave innenfor genren. Den tar for seg bakgrunnen for de skriftsnittvalg vi gjør, og leserne får blant annet vite hvorfor Barack Obama valgte skriftfamilien Gotham til sin presidentvalgkampanje, og hvorfor Amy Winehouses varemerke i hovedsak består av 30-tallets Art Deco-formspråk. Boken omhandler også de store, kanoniserte skriftene som Baskerville, Zapf, Helvetica og Comic Sans, og menneskene bak dem. Forfatteren Simon Garfields mål er å se menneskene bak skriftsnittene, og hvorfor vår verden av skrifter ser ut som den gjør. Just my type koster rundt 150 dollar, og har ISBN: 1846683017.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag