Flere virtualiserer serverne

Ifølge en undersøkelse fra oktober 2010 tar små og mellomstore bedrifter i bruk servervirtualisering i raskt tempo. 75 prosent av bedriftene som var med i studien regnet med å gjøre omfattende bruk av servervirtualisering i 2012. For to år siden gjaldt tilsvarende bare 28 prosent av bedriftene. Det er produsenten VMware som forteller dette, et selskap som i lang tid var relativt enerådende om teknologien. De senere årene har Microsoft, Red Hat, Citrix og andre kommet sterkere på banen, men ifølge VMware benytter hele 88 prosent av respondentene i studien en eller annen form for VMware-programvare. Fordelen med servervirtualisering er blant annet at man behøver færre fysiske maskiner, og enklere kan flytte data eller opprette nye servere, siden dette gjøres virtuelt, og ikke fysisk.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: