Forskning på fiber-prosesser

PUBLISERT: 14 desember 2012
OPPDATERT: 14 desember

Innventias Helena Halonen disputerte nylig sin doktoravhandling «Structural changes during cellulose composite processing». Arbeidet viser to metoder for å skape nytt komposittmateriale basert på bare cellulosefibere.

Avhandlingen peker på en produksjonsmetoder som gir fordeler i form av lavde investerings- og produksjonskostnader og enkelhet. Metoden går ut fra et kommersielt tilgjengelig produkt, papir- eller løsningsmasse fra masse-produsenter som varmpresses under trykk med vann som eneste prosess-væske. Selve prosessen med varmpressing baserespå teknologi og utstyr som ofte forefinnes i mange industri-sektorer. Dette gjør det enkelt å implementere metoden industrielt.

– Helena har vist betydningen av å på grunnleggende nivå forstå hva prosessinduserte forandringer i fiberens celleveggstruktur betyr for de endelige produkstegenskapene, sier Tommy Iversen som har vært Helenas veileder hos Innventia.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1