Forskning på fiber-prosesser

Innventias Helena Halonen disputerte nylig sin doktoravhandling «Structural changes during cellulose composite processing». Arbeidet viser to metoder for å skape nytt komposittmateriale basert på bare cellulosefibere.

Avhandlingen peker på en produksjonsmetoder som gir fordeler i form av lavde investerings- og produksjonskostnader og enkelhet. Metoden går ut fra et kommersielt tilgjengelig produkt, papir- eller løsningsmasse fra masse-produsenter som varmpresses under trykk med vann som eneste prosess-væske. Selve prosessen med varmpressing baserespå teknologi og utstyr som ofte forefinnes i mange industri-sektorer. Dette gjør det enkelt å implementere metoden industrielt.

– Helena har vist betydningen av å på grunnleggende nivå forstå hva prosessinduserte forandringer i fiberens celleveggstruktur betyr for de endelige produkstegenskapene, sier Tommy Iversen som har vært Helenas veileder hos Innventia.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Snart er det Sign, Print & Promotion – messe på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. Hos Ricoh ser man frem til å endelig å møte kundene igjen etter pandemien. På standen er det tre maskiner som vil dele plassen. To av dem er fra storformatserien, mens den tredje er for printing.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: