Egen sjef for offentlig digitalisering

PUBLISERT: 11 januar 2013
OPPDATERT: 11 januar

Egen nasjonal direktør for digitalisering, større deling av offentlig data og mer kompetanse på informasjonssikkerhet er noen av de anbefalingene fornyingsminister Rigmor Aasrud har fått fra Digiutvalget.

Mandag mottok fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) rapporten fra Digiutvalget, «Hindere for digital verdiskapning». Det var i 2011 at utvalget fikk i oppdrag å identifisere utfordringer og barrierer mot digital tjenesteutvikling, elektronisk handel og verdiskaping.

– Jeg ser fram til å lese rapporten og bidragene den gir til politikkutvikling på dette området, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud, som om kort tid vil sende rapporten på høring.

Utvalget foreslår blant annet å etablere en overgripende prosjektorganisasjon, en digitaliseringsdirektør, som skal gjennomføre digitaliseringen av både det offentlige Norge og bidra til digital verdiskaping i samfunnet for øvrig. Utvalget vil også øke kompetansen på informasjonssikkerhet og mener dessuten at regjeringen i sterkere grad må prioritere deling av offentlige data. Utvalget ønsker også en mer helhetlig digital kulturpolitikk. Blant annet mener utvalget at dagens støtteordninger har bidratt til å forsinke utbredelsen av nye tjenester. (NTB)

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie