Egen sjef for offentlig digitalisering

Egen nasjonal direktør for digitalisering, større deling av offentlig data og mer kompetanse på informasjonssikkerhet er noen av de anbefalingene fornyingsminister Rigmor Aasrud har fått fra Digiutvalget.

Mandag mottok fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) rapporten fra Digiutvalget, «Hindere for digital verdiskapning». Det var i 2011 at utvalget fikk i oppdrag å identifisere utfordringer og barrierer mot digital tjenesteutvikling, elektronisk handel og verdiskaping.

– Jeg ser fram til å lese rapporten og bidragene den gir til politikkutvikling på dette området, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud, som om kort tid vil sende rapporten på høring.

Utvalget foreslår blant annet å etablere en overgripende prosjektorganisasjon, en digitaliseringsdirektør, som skal gjennomføre digitaliseringen av både det offentlige Norge og bidra til digital verdiskaping i samfunnet for øvrig. Utvalget vil også øke kompetansen på informasjonssikkerhet og mener dessuten at regjeringen i sterkere grad må prioritere deling av offentlige data. Utvalget ønsker også en mer helhetlig digital kulturpolitikk. Blant annet mener utvalget at dagens støtteordninger har bidratt til å forsinke utbredelsen av nye tjenester. (NTB)

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Snart er det Sign, Print & Promotion – messe på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. Hos Ricoh ser man frem til å endelig å møte kundene igjen etter pandemien. På standen er det tre maskiner som vil dele plassen. To av dem er fra storformatserien, mens den tredje er for printing.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: