Adobe Flash på vei ut

PUBLISERT: 28 september 2015
OPPDATERT: 28 september

flash

Etter år med ustabilitet og programvarekræsj har flere og flere tatt til orde for en utfasing av Adobes programvare Flash. Teknologien ble først utviklet av selskapet FutureWave Software under navnet Splash, og var på den tiden en god løsning i en verden der båndbredden ikke var all verden rundt omkring. Macromedia kjøpte FutureWave Software i 1996 og videreutviklet programmet under det nye navnet Flash. Senere ble Macromedia selv kjøpt opp av Adobe i 2005.

Flere av verdens største teknologiselskaper går nå sammen om å skape en allianse med et nytt format for videostreaming på nett, skriver teknologimagasinet Wired.

Streaming-giganten Netflix, samt Google, Amazon, Microsoft, Mozilla, Intel Corporation og Cisco har dannet the Alliance For Open Media, med hensikt om å skape et videoformat der man kan se videoklipp på nett uten å måtte bruke Adobe Flash, som den siste tiden har fått kritikk for flere sikkerhetsfeil.

Tidligere i år ble det kjent at Mozilla valgte å blokkere designprogrammet Flash. Også videotjenesten YouTube har droppet Flash til fordel for andre løsninger.

Sikkerhetsekspert hos Facebook, Alex Stamos la i sommer ut en twitter-melding der han oppfordrer Adobe til å sette en dato der Flash blir tatt livet av, slik at alle nettlesere kan bli kvitt tillegget samtidig.

Bransjen har lenge vært kritisk til Flash, helt siden Steve Jobs skrev et åpent brev der han forklarte hvorfor programvaren ikke vil støttes på iOS-enheter noensinne. Han påpekte ytelse, sikkerhet og batterilevetid som de viktigste utfordringene, og i løpet av de påfølgende årene har ikke opinionen endret seg noe særlig.

Les videre

Printing av butikkskilt på den produktive måten

KODAK ASCEND Digitalpresse: Bringer større hastighet og produksjonsevner til butikkskilt.
Salesman Checking Food Inventory In Store

Horizon: Fra ett eksemplar til millionopplag

Etterbehandlingsleverandøren Horizon har sine bestselgende maskiner for mindre produksjoner. Men i dag er det de virkelig store systemene som står for størstedelen av salget. Vi intervjuer Paul Jakobson, daglig leder i Horizon i Norden, om årets kommende produktslipp, investeringen i Skandinavia og hvilken retning produsenten tar.
JakobsonPaul-610A1171-scaled

Årsmøtet i Grafisk Bransjeforening Øst besøker BK Grafisk

Grafisk bransjeforening Øst inviterer til årsmøte og seminar, 26. mars, i lokalene til BK Grafisk i Sandefjord. Temaet for fagprogrammet er tjenesteinnovasjon, og det blir presentasjon av BK og omvisning. 
grafisk_oest

CopyCat går superwide med Ricoh

CopyCat har valgt Ricoh Norge som leverandør for sin videre satsing mot storformatmarkedet. Denne nye superwide hybrid printeren vil bli installert i de nye produksjonslokalene som nå ferdigstilles på Billingstad i Asker. Løsningen vil være klar og i operativ drift allerede i slutten av denne måneden.
copycat

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1