Adobe Flash på vei ut

flash

Etter år med ustabilitet og programvarekræsj har flere og flere tatt til orde for en utfasing av Adobes programvare Flash. Teknologien ble først utviklet av selskapet FutureWave Software under navnet Splash, og var på den tiden en god løsning i en verden der båndbredden ikke var all verden rundt omkring. Macromedia kjøpte FutureWave Software i 1996 og videreutviklet programmet under det nye navnet Flash. Senere ble Macromedia selv kjøpt opp av Adobe i 2005.

Flere av verdens største teknologiselskaper går nå sammen om å skape en allianse med et nytt format for videostreaming på nett, skriver teknologimagasinet Wired.

Streaming-giganten Netflix, samt Google, Amazon, Microsoft, Mozilla, Intel Corporation og Cisco har dannet the Alliance For Open Media, med hensikt om å skape et videoformat der man kan se videoklipp på nett uten å måtte bruke Adobe Flash, som den siste tiden har fått kritikk for flere sikkerhetsfeil.

Tidligere i år ble det kjent at Mozilla valgte å blokkere designprogrammet Flash. Også videotjenesten YouTube har droppet Flash til fordel for andre løsninger.

Sikkerhetsekspert hos Facebook, Alex Stamos la i sommer ut en twitter-melding der han oppfordrer Adobe til å sette en dato der Flash blir tatt livet av, slik at alle nettlesere kan bli kvitt tillegget samtidig.

Bransjen har lenge vært kritisk til Flash, helt siden Steve Jobs skrev et åpent brev der han forklarte hvorfor programvaren ikke vil støttes på iOS-enheter noensinne. Han påpekte ytelse, sikkerhet og batterilevetid som de viktigste utfordringene, og i løpet av de påfølgende årene har ikke opinionen endret seg noe særlig.

Tags: , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *