Miljøsertifisering til Epson

PUBLISERT: 1 desember 2016
OPPDATERT: 1 desember

epson_ecoEpsons blekk og skrivere har fått den internasjonale Oeko-Tex ® Association Eco Passport-sertifiseringen1 for trygge og bærekraftige tekstilkjemikalier. Oeko-Tex ® Eco Passport er en internasjonalt anerkjent sikkerhets- og miljøsertifisering for produsenter av kjemikalier til tekstilbehandling og kjemiske sammensetninger som fargestoffer, tilsetningsstoffer, blekk, etterbehandlingsmidler og vaskemidler.

Før tildeling av Eco Passport, utfører Oeko-Tex omfattende tester for skadelige stoffer i tekstiler og tekstiltilbehør basert på et stort spekter av kriterier og sikkerhetsstandarder.

Oeko-Tex® Eco Passport gir sluttbrukere og kunder sertifisert sikkerhet for at Epsons blekkskrivere og blekk har oppnådd høyeste standarder for miljømessig bærekraft og er fri for skadelige stoffer.

Epsons sertifiserte Eco Passport-blekkprodukter inkluderer UltraChrome DS blekk til SC-F6000, SC-F6200, SC-F7000, SC-F7100, SC-F7200, og sublimeringsskriverne i SC-F9200-serien, i tillegg til UltraChrome DG-blekk og tilsetningsstoffer for klargjøring av stoffmaterialer som brukes i tekstilskriveren SureColor SC-F2000.

Henning Olhsson, direktør for Epson Corporate Social Responsibility (CSR) for Europa, Midtøsten og Russland (EMEAR), uttaler: – Epson er svært glad for å bli tildelt et Eco Passport fra Oeko-Tex®. Epson søker kontinuerlig å bidra til et bærekraftig samfunn ved å redusere den miljømessige påvirkningen av produkter og tjenester. Ved å oppnå Eco Passport-sertifisering, gir vi våre kunder trygghet og forsikring om at vårt tekstilblekk og skrivere møter den høyeste mulige sikkerhetsstandarden.

– Miljø er av avgjørende betydning for Epson. Som en del av vår strategi har Epson skissert Miljøvisjon 2050, der målet er 90% reduksjon av CO2 -utslipp i hele livssyklusen til alle produkter og tjenester innen 2050. Epson har allerede gjort store fremskritt for å redusere miljøpåvirkning på tvers av produkter og produksjonsprosesser.”

Les videre

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682

Canon lanserer 100% CO2-kompensert bredformatpapir

Canon Red Label Zero FSC og Resirkulert White Zero FSC er CO2-nøytrale papirtyper i bredformat spesielt rettet mot tekniske tegninger. Begge papirtypene er kompatible med Canon ColorWave, PlotWave og imagePROGRAF-serien.
red-label-zero-hero-image-16x9-close-up_5c5ecbe41ab14bd3bc9f71f870ee956a

Flint Group fjerner mineralolje fra blekket for å støtte bærekraftig offsettrykk

Flint Group leverer rekvisita til grafisk bransje, deriblant blekk. Som et steg på veien mot en mer bærekraftig industri  har de kunngjort at alle deres prosessblekkserier for arkmatede offsetpresser nå er fri for mineralolje.
Sheetfed-PR-v5

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324