Rekordstor bedriftsetablering

Nordmenn etablerer nye bedrifter som aldri før. Antall nye foretak har steget med hele 26,2 prosent i de første elleve måneder av 2005, sammenlignet med samme periode i 2004. Dette viser nye tall fra foretaksregisteret i Brønnøysund. I tilegg har antall registrerte konkurser hatt en nedgang på 16,7 % i samme periode, skriver Næringsdepartementet. Det ble i fjor registrert et rekordhøyt antall nye virksomheter i Foretaksregisteret. Tallene pr. 30. november viser at det allerede har blitt registrert 32 119 nye virksomheter mot 28 119 for hele fjoråret. Den største veksten har funnet sted i Rogaland, Buskerud og Oslo med en økning på henholdsvis 33,4, 29,3 og 29,1 prosent. Fylkesvis har den største relative nedgangen i registrerte konkurser så langt i år vært i Nord-Trøndelag, Rogaland og Telemark med en nedgang fra i fjor på henholdsvis 36,2 prosent, 30,5 prosent og 28,3 prosent. De totale tallene for henholdsvis konkurser og nyetableringer viser at det på landsbasis har vært 3 301 konkurser og 32 119 nyregistreringer i perioden fra januar til og med november i år.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: