Rekordstor bedriftsetablering

PUBLISERT: 20 desember 2005
OPPDATERT: 20 desember

Nordmenn etablerer nye bedrifter som aldri før. Antall nye foretak har steget med hele 26,2 prosent i de første elleve måneder av 2005, sammenlignet med samme periode i 2004. Dette viser nye tall fra foretaksregisteret i Brønnøysund. I tilegg har antall registrerte konkurser hatt en nedgang på 16,7 % i samme periode, skriver Næringsdepartementet. Det ble i fjor registrert et rekordhøyt antall nye virksomheter i Foretaksregisteret. Tallene pr. 30. november viser at det allerede har blitt registrert 32 119 nye virksomheter mot 28 119 for hele fjoråret. Den største veksten har funnet sted i Rogaland, Buskerud og Oslo med en økning på henholdsvis 33,4, 29,3 og 29,1 prosent. Fylkesvis har den største relative nedgangen i registrerte konkurser så langt i år vært i Nord-Trøndelag, Rogaland og Telemark med en nedgang fra i fjor på henholdsvis 36,2 prosent, 30,5 prosent og 28,3 prosent. De totale tallene for henholdsvis konkurser og nyetableringer viser at det på landsbasis har vært 3 301 konkurser og 32 119 nyregistreringer i perioden fra januar til og med november i år.

Les videre

Printing av butikkskilt på den produktive måten

KODAK ASCEND Digitalpresse: Bringer større hastighet og produksjonsevner til butikkskilt.
Salesman Checking Food Inventory In Store

Horizon: Fra ett eksemplar til millionopplag

Etterbehandlingsleverandøren Horizon har sine bestselgende maskiner for mindre produksjoner. Men i dag er det de virkelig store systemene som står for størstedelen av salget. Vi intervjuer Paul Jakobson, daglig leder i Horizon i Norden, om årets kommende produktslipp, investeringen i Skandinavia og hvilken retning produsenten tar.
JakobsonPaul-610A1171-scaled

Årsmøtet i Grafisk Bransjeforening Øst besøker BK Grafisk

Grafisk bransjeforening Øst inviterer til årsmøte og seminar, 26. mars, i lokalene til BK Grafisk i Sandefjord. Temaet for fagprogrammet er tjenesteinnovasjon, og det blir presentasjon av BK og omvisning. 
grafisk_oest

CopyCat går superwide med Ricoh

CopyCat har valgt Ricoh Norge som leverandør for sin videre satsing mot storformatmarkedet. Denne nye superwide hybrid printeren vil bli installert i de nye produksjonslokalene som nå ferdigstilles på Billingstad i Asker. Løsningen vil være klar og i operativ drift allerede i slutten av denne måneden.
copycat

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag