Rekordstor bedriftsetablering

PUBLISERT: 20 desember 2005
OPPDATERT: 20 desember

Nordmenn etablerer nye bedrifter som aldri før. Antall nye foretak har steget med hele 26,2 prosent i de første elleve måneder av 2005, sammenlignet med samme periode i 2004. Dette viser nye tall fra foretaksregisteret i Brønnøysund. I tilegg har antall registrerte konkurser hatt en nedgang på 16,7 % i samme periode, skriver Næringsdepartementet. Det ble i fjor registrert et rekordhøyt antall nye virksomheter i Foretaksregisteret. Tallene pr. 30. november viser at det allerede har blitt registrert 32 119 nye virksomheter mot 28 119 for hele fjoråret. Den største veksten har funnet sted i Rogaland, Buskerud og Oslo med en økning på henholdsvis 33,4, 29,3 og 29,1 prosent. Fylkesvis har den største relative nedgangen i registrerte konkurser så langt i år vært i Nord-Trøndelag, Rogaland og Telemark med en nedgang fra i fjor på henholdsvis 36,2 prosent, 30,5 prosent og 28,3 prosent. De totale tallene for henholdsvis konkurser og nyetableringer viser at det på landsbasis har vært 3 301 konkurser og 32 119 nyregistreringer i perioden fra januar til og med november i år.

Les videre

Printing av butikkskilt på den produktive måten

KODAK ASCEND Digitalpresse: Bringer større hastighet og produksjonsevner til butikkskilt.
Salesman Checking Food Inventory In Store

Horizon: Fra ett eksemplar til millionopplag

Etterbehandlingsleverandøren Horizon har sine bestselgende maskiner for mindre produksjoner. Men i dag er det de virkelig store systemene som står for størstedelen av salget. Vi intervjuer Paul Jakobson, daglig leder i Horizon i Norden, om årets kommende produktslipp, investeringen i Skandinavia og hvilken retning produsenten tar.
JakobsonPaul-610A1171-scaled

Årsmøtet i Grafisk Bransjeforening Øst besøker BK Grafisk

Grafisk bransjeforening Øst inviterer til årsmøte og seminar, 26. mars, i lokalene til BK Grafisk i Sandefjord. Temaet for fagprogrammet er tjenesteinnovasjon, og det blir presentasjon av BK og omvisning. 
grafisk_oest

CopyCat går superwide med Ricoh

CopyCat har valgt Ricoh Norge som leverandør for sin videre satsing mot storformatmarkedet. Denne nye superwide hybrid printeren vil bli installert i de nye produksjonslokalene som nå ferdigstilles på Billingstad i Asker. Løsningen vil være klar og i operativ drift allerede i slutten av denne måneden.
copycat

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324