Rekordstor bedriftsetablering

Nordmenn etablerer nye bedrifter som aldri før. Antall nye foretak har steget med hele 26,2 prosent i de første elleve måneder av 2005, sammenlignet med samme periode i 2004. Dette viser nye tall fra foretaksregisteret i Brønnøysund. I tilegg har antall registrerte konkurser hatt en nedgang på 16,7 % i samme periode, skriver Næringsdepartementet. Det ble i fjor registrert et rekordhøyt antall nye virksomheter i Foretaksregisteret. Tallene pr. 30. november viser at det allerede har blitt registrert 32 119 nye virksomheter mot 28 119 for hele fjoråret. Den største veksten har funnet sted i Rogaland, Buskerud og Oslo med en økning på henholdsvis 33,4, 29,3 og 29,1 prosent. Fylkesvis har den største relative nedgangen i registrerte konkurser så langt i år vært i Nord-Trøndelag, Rogaland og Telemark med en nedgang fra i fjor på henholdsvis 36,2 prosent, 30,5 prosent og 28,3 prosent. De totale tallene for henholdsvis konkurser og nyetableringer viser at det på landsbasis har vært 3 301 konkurser og 32 119 nyregistreringer i perioden fra januar til og med november i år.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: