Islendinger kjøper Orkla Media?

I følge Dagens Næringsliv har det islandske selskapet Dagsbrun kastet sine øyne på Orkla Media, som er i ferd med å gå i dialog med flere aktører om salg eller strategisk partnerskap. Dagsbrun er notert på den islandske børsen, og har en børsverdi på 2,8 milliarder NOK. Den største aksjonæren er islandske Baugur Group, og i konsernet inngår teleselskapene Vodafone på Island og Kall på Færøyene, samt Islands største mediekonsern 365. DN skriver at Dagsbruns mål er å doble balansen i løpet av 18-24 måneder, i første rekke gjennom oppkjøp av europeiske selskaper. Andre oppkjøpskandidater for Orkla Media er Avishuset Dagbladet, finske Sanoma, svenske Bonnier, danske Egmont, eiergrupperingen rundt Göteborgsposten, samt Schibsted.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: