Islendinger kjøper Orkla Media?

I følge Dagens Næringsliv har det islandske selskapet Dagsbrun kastet sine øyne på Orkla Media, som er i ferd med å gå i dialog med flere aktører om salg eller strategisk partnerskap. Dagsbrun er notert på den islandske børsen, og har en børsverdi på 2,8 milliarder NOK. Den største aksjonæren er islandske Baugur Group, og i konsernet inngår teleselskapene Vodafone på Island og Kall på Færøyene, samt Islands største mediekonsern 365. DN skriver at Dagsbruns mål er å doble balansen i løpet av 18-24 måneder, i første rekke gjennom oppkjøp av europeiske selskaper. Andre oppkjøpskandidater for Orkla Media er Avishuset Dagbladet, finske Sanoma, svenske Bonnier, danske Egmont, eiergrupperingen rundt Göteborgsposten, samt Schibsted.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: