Trykkeriovertakelse i Steinkjer

Daglig leder i DesignTrykk AS, Tor Arne Hegstad, ser oppkjøpet som en naturlig følge av bransjetilpasningen i grafisk. – Små og mellomstore bedrifter med tre-fire ansatte makter rett og slett ikke investeringsspiralen, poengterer Hegstad. Han viser til at fire millioner er et minimumsbeløp som må til for å anskaffe et nytt trykkverk med muligheter for å trykke i fire farger. Selv om oppkjøpet resulterer i at Steinkjer får ett trykkeri mindre, mener Hegstad at grepet som er gjort bidrar til å ta vare på det grafiske miljøet – og på sikt styrke det, fortsetter Trønder-Avisa. Effektiviserings- og rasjonaliseringsgevinster er en av fordelene som åpner seg. Ved å føre virksomheten ved Offset-Trykk videre, med Norvald Macedo som leder, foretas en oppgavefordeling mellom virksomhetene slik at de samlet skal stå sterkere i kampen om oppdragene. Førtrykk og salg skal vektlegges av Offset-Trykk. Her vil det bli igjen to ansatte etter at en av trykkerne blir overført Designtrykk. Denne virksomheten vil med elleve ansatte ha hovedfokus på ferdigstillelse og den mer trykkfaglige biten. Historisk har begge de to bedriftene sitt utspring i gamle Steinkjer Trykkeri AS. Designtrykk har de sju siste årene vært drevet som et privateid selskap med fem personer på eiersiden. Tor Arne Hegstad har den største aksjeposten og har hele tiden vært daglig leder. – Arbeidsplassene er bedre sikret med den løsningen vi er kommet fram til, mener Hegstad, som også tidligere har vært med i en fusjon på trykkerisektoren i Steinkjer. Hegstad tror heller ikke fusjonslinjen vil stoppe på dagens stadium, leser vi i Trønder-Avisa.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: