Trykkeriovertakelse i Steinkjer

Daglig leder i DesignTrykk AS, Tor Arne Hegstad, ser oppkjøpet som en naturlig følge av bransjetilpasningen i grafisk. – Små og mellomstore bedrifter med tre-fire ansatte makter rett og slett ikke investeringsspiralen, poengterer Hegstad. Han viser til at fire millioner er et minimumsbeløp som må til for å anskaffe et nytt trykkverk med muligheter for å trykke i fire farger. Selv om oppkjøpet resulterer i at Steinkjer får ett trykkeri mindre, mener Hegstad at grepet som er gjort bidrar til å ta vare på det grafiske miljøet – og på sikt styrke det, fortsetter Trønder-Avisa. Effektiviserings- og rasjonaliseringsgevinster er en av fordelene som åpner seg. Ved å føre virksomheten ved Offset-Trykk videre, med Norvald Macedo som leder, foretas en oppgavefordeling mellom virksomhetene slik at de samlet skal stå sterkere i kampen om oppdragene. Førtrykk og salg skal vektlegges av Offset-Trykk. Her vil det bli igjen to ansatte etter at en av trykkerne blir overført Designtrykk. Denne virksomheten vil med elleve ansatte ha hovedfokus på ferdigstillelse og den mer trykkfaglige biten. Historisk har begge de to bedriftene sitt utspring i gamle Steinkjer Trykkeri AS. Designtrykk har de sju siste årene vært drevet som et privateid selskap med fem personer på eiersiden. Tor Arne Hegstad har den største aksjeposten og har hele tiden vært daglig leder. – Arbeidsplassene er bedre sikret med den løsningen vi er kommet fram til, mener Hegstad, som også tidligere har vært med i en fusjon på trykkerisektoren i Steinkjer. Hegstad tror heller ikke fusjonslinjen vil stoppe på dagens stadium, leser vi i Trønder-Avisa.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: