Svakt kvartal for UPM-Kymmene

UPM-Kymmene sliter fremdeles med lønnsomheten. Selskapets kvartalsrapport for første kvartal i år viser at resultatet før skatt økte til 136 (249) millioner euro, en betydelig nedgang når vi sammenligner med samme periode året før. Samtidig økte papirleveransene med seks prosent. – Med unntak av i USA, har etterspørselen etter papir utviklet seg positivt, sier Jussi Pesonen, konsernsjef i UPM-Kymmene. I Europa er det spesielt i de østeuropeiske landene etterspørselen har steget. Til tross for en akseptabel etterspørsel er det fremdeles overkapasitet på bestrøket papir. I følge UPM har prisutviklingen vært god, spesielt innenfor avis- og tidsskriftsproduksjon. Det eneste området som ikke viser lønnsomhet er bestrøket papir.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg fokuserer på programvare i skyen

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg er nok mest kjent for sine store offsetmaskiner, men Heidelberg har vært i gang med strukturutvikling i flere år, dels utvidet produktspekteret med mindre, digitale trykkpresser, men også dreid selskapet i en ny retning med fokus på mer digitalisering og programvare. Møt dem på den danske Sign, Print & Pack-messen.

Publisert av: 

Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: