EFI utvider med nytt oppkjøp

PUBLISERT: 23 november 2006
OPPDATERT: 23 november

EFI har inngått avtale om overtagelse av inkjetselskapet Jetrion LLC, et datterselskap i Flint Ink Group. Kjøpesummen ligger på rundt 40 millioner dollar. Jetrion utvikler både skrivere og blekk for storformat, spesielt for etikett- og emballasjeindustrien. Det oppgis at kjøpet skal være gjennomført i løpet av fjerde kvartal i år. – Jetrions avanserte teknologi og utviklingsteam er viktige bidrag til vår inkjet-virksomhet og for vår utvidelse innenfor inkjet, sier Guy Gecht, konsernsjef i Efi, som legger til at de er spesielt imponert over kompetansen innenfor etikett og emballasje, områder som vi tror det vil være fortsatt vekst innenfor. Dessuten kompletterer Jetrion og Vutek hverandre på en god måte. Oppkjøpet forventes å gi EFI et tilskudd til omsetningen på mellom 3 og 5 millioner dollar, noe som vil vise seg i kvartalsrapporten for fjerde kvartal i år. Prognosen for Jetrions omsetning for regnskapsåret 2006 ligger på rundt 18 millioner dollar.

Les videre

Printing av butikkskilt på den produktive måten

KODAK ASCEND Digitalpresse: Bringer større hastighet og produksjonsevner til butikkskilt.
Salesman Checking Food Inventory In Store

Horizon: Fra ett eksemplar til millionopplag

Etterbehandlingsleverandøren Horizon har sine bestselgende maskiner for mindre produksjoner. Men i dag er det de virkelig store systemene som står for størstedelen av salget. Vi intervjuer Paul Jakobson, daglig leder i Horizon i Norden, om årets kommende produktslipp, investeringen i Skandinavia og hvilken retning produsenten tar.
JakobsonPaul-610A1171-scaled

Årsmøtet i Grafisk Bransjeforening Øst besøker BK Grafisk

Grafisk bransjeforening Øst inviterer til årsmøte og seminar, 26. mars, i lokalene til BK Grafisk i Sandefjord. Temaet for fagprogrammet er tjenesteinnovasjon, og det blir presentasjon av BK og omvisning. 
grafisk_oest

CopyCat går superwide med Ricoh

CopyCat har valgt Ricoh Norge som leverandør for sin videre satsing mot storformatmarkedet. Denne nye superwide hybrid printeren vil bli installert i de nye produksjonslokalene som nå ferdigstilles på Billingstad i Asker. Løsningen vil være klar og i operativ drift allerede i slutten av denne måneden.
copycat

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag