Konkurs i Flekkefjord

PUBLISERT: 22 februar 2007
OPPDATERT: 22 februar

Etter 114 års trykkerivirksomhet er det slutt for Hegland Trykkeri i Flekkefjord. Avisen Agder melder at de 11 ansatte mandag denne uken måtte konstatere at tingretten tok styrets oppbudsbegjæring til etterretning. Ifølge avisen har trykkeriet en gjeld på 4,5 millioner kroner. Hele konkursboet er nå overtatt av hovedkreditor Flekkefjord Sparebank. Eiendomsselskapet som eier bygningsmassen berøres ikke av konkursen, og aktivaene i trykkeriet består i hovedsak av produksjonsmaskiner og papirlager. Etter det Agder forstår har det også kommet et konkret bud på selve trykkeribedriften. Budet er lagt inn med frist til slutten av uken, og det er Flekkefjord Sparebank som formelt skal avgjøre om de aksepterer budet. En lokal investorgruppe skal ha til hensikt å drive trykkerivirksomheten videre med et noe redusert mannskap i forhold til i dag. Hegland Trykkeri har slitt økonomisk i flere år og i 2005 ble det skutt inn en million kroner i ny aksjekapital i selskapet. Nå holder de ansatte på Hegland Trykkeri pusten og avventer svaret fra Flekkefjord Sparebank. Det er av avgjørende betydning for den videre drift at det kommet en avklaring raskt.

Les videre

Printing av butikkskilt på den produktive måten

KODAK ASCEND Digitalpresse: Bringer større hastighet og produksjonsevner til butikkskilt.
Salesman Checking Food Inventory In Store

Horizon: Fra ett eksemplar til millionopplag

Etterbehandlingsleverandøren Horizon har sine bestselgende maskiner for mindre produksjoner. Men i dag er det de virkelig store systemene som står for størstedelen av salget. Vi intervjuer Paul Jakobson, daglig leder i Horizon i Norden, om årets kommende produktslipp, investeringen i Skandinavia og hvilken retning produsenten tar.
JakobsonPaul-610A1171-scaled

Årsmøtet i Grafisk Bransjeforening Øst besøker BK Grafisk

Grafisk bransjeforening Øst inviterer til årsmøte og seminar, 26. mars, i lokalene til BK Grafisk i Sandefjord. Temaet for fagprogrammet er tjenesteinnovasjon, og det blir presentasjon av BK og omvisning. 
grafisk_oest

CopyCat går superwide med Ricoh

CopyCat har valgt Ricoh Norge som leverandør for sin videre satsing mot storformatmarkedet. Denne nye superwide hybrid printeren vil bli installert i de nye produksjonslokalene som nå ferdigstilles på Billingstad i Asker. Løsningen vil være klar og i operativ drift allerede i slutten av denne måneden.
copycat

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1