Konkurs i Flekkefjord

Etter 114 års trykkerivirksomhet er det slutt for Hegland Trykkeri i Flekkefjord. Avisen Agder melder at de 11 ansatte mandag denne uken måtte konstatere at tingretten tok styrets oppbudsbegjæring til etterretning. Ifølge avisen har trykkeriet en gjeld på 4,5 millioner kroner. Hele konkursboet er nå overtatt av hovedkreditor Flekkefjord Sparebank. Eiendomsselskapet som eier bygningsmassen berøres ikke av konkursen, og aktivaene i trykkeriet består i hovedsak av produksjonsmaskiner og papirlager. Etter det Agder forstår har det også kommet et konkret bud på selve trykkeribedriften. Budet er lagt inn med frist til slutten av uken, og det er Flekkefjord Sparebank som formelt skal avgjøre om de aksepterer budet. En lokal investorgruppe skal ha til hensikt å drive trykkerivirksomheten videre med et noe redusert mannskap i forhold til i dag. Hegland Trykkeri har slitt økonomisk i flere år og i 2005 ble det skutt inn en million kroner i ny aksjekapital i selskapet. Nå holder de ansatte på Hegland Trykkeri pusten og avventer svaret fra Flekkefjord Sparebank. Det er av avgjørende betydning for den videre drift at det kommet en avklaring raskt.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *