Le Figaro har bestilt den hittil største KBA Cortina

En av de største dagsavisene i verden, franske Le Figaro med et daglig opplag på 480.000 eksemplarer, går nå over til vannfri offset. For å oppnå dette har de bestilt den hittil største installasjonen av KBA Cortina. Ferdig installert vil pressen ha en maksimumskapasitet på 2 x 60 fullfarge broadsheet- eller 4 x 60 tabloidsider. Trykkpressen skal etter planen ha oppstart i slutten av 2008 i et nytt trykkeri nær flyplassen Charles du Gaulle utenfor Paris. Den eksisterende pressen, som ble installert i 2002, vil bli benyttet til trykking av International Herald Tribune og Paris-Turf. Den nye Cortina-installasjonen vil bli matet med ti Pastomat RC rullenheter, som kan håndtere papir med en diameter på 1500 millimeter. Den høye graden av automatisering i den nye pressen vil redusere personalbehovet for drift og vedlikehold av maskinen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: