Le Figaro har bestilt den hittil største KBA Cortina

En av de største dagsavisene i verden, franske Le Figaro med et daglig opplag på 480.000 eksemplarer, går nå over til vannfri offset. For å oppnå dette har de bestilt den hittil største installasjonen av KBA Cortina. Ferdig installert vil pressen ha en maksimumskapasitet på 2 x 60 fullfarge broadsheet- eller 4 x 60 tabloidsider. Trykkpressen skal etter planen ha oppstart i slutten av 2008 i et nytt trykkeri nær flyplassen Charles du Gaulle utenfor Paris. Den eksisterende pressen, som ble installert i 2002, vil bli benyttet til trykking av International Herald Tribune og Paris-Turf. Den nye Cortina-installasjonen vil bli matet med ti Pastomat RC rullenheter, som kan håndtere papir med en diameter på 1500 millimeter. Den høye graden av automatisering i den nye pressen vil redusere personalbehovet for drift og vedlikehold av maskinen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: