Le Figaro har bestilt den hittil største KBA Cortina

En av de største dagsavisene i verden, franske Le Figaro med et daglig opplag på 480.000 eksemplarer, går nå over til vannfri offset. For å oppnå dette har de bestilt den hittil største installasjonen av KBA Cortina. Ferdig installert vil pressen ha en maksimumskapasitet på 2 x 60 fullfarge broadsheet- eller 4 x 60 tabloidsider. Trykkpressen skal etter planen ha oppstart i slutten av 2008 i et nytt trykkeri nær flyplassen Charles du Gaulle utenfor Paris. Den eksisterende pressen, som ble installert i 2002, vil bli benyttet til trykking av International Herald Tribune og Paris-Turf. Den nye Cortina-installasjonen vil bli matet med ti Pastomat RC rullenheter, som kan håndtere papir med en diameter på 1500 millimeter. Den høye graden av automatisering i den nye pressen vil redusere personalbehovet for drift og vedlikehold av maskinen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg fokuserer på programvare i skyen

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg er nok mest kjent for sine store offsetmaskiner, men Heidelberg har vært i gang med strukturutvikling i flere år, dels utvidet produktspekteret med mindre, digitale trykkpresser, men også dreid selskapet i en ny retning med fokus på mer digitalisering og programvare. Møt dem på den danske Sign, Print & Pack-messen.

Publisert av: 

Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: