Stora Enso selger amerikansk divisjon

Papirgiganten Stora Enso har solgt ut sin amerikanske divisjon til New Page for rundt 1,8 milliarder euro. Handelen skal gi Stora Enso omtrent 1 milliard euro i kontantoppgjør, en rentebærende fordring på 144 millioner euro og nesten 19,9 prosent av aksjene i det nye New Page-selskapet, verdt 267 millioner euro. New Page vil også overta en nettogjeld til verdi av omtrent 267 millioner euro. Handelen antas å være gjennomført innen begynnelsen av neste år. Selskapet opplyser i en pressemelding at transaksjonen ikke vil påvirke resultatet for årets tredje kvartal, men at selskapets kostnader reduseres fra 1,3 milliarder til 5 milliarder euro. Åtte store papirfabrikker vil bli overtatt av New Page, noe som vil redusere Stora Ensos årlige papirproduksjon med 2,745 millioner tonn og personalet med 4350 ansatte. De berørte fabrikkene er de amerikanske Biron, Duluth, Kimberly, Niagara, Port Hawkesbury, Stevens Pint , Whiting og Wisconsin Papids.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: