Stora Enso selger amerikansk divisjon

PUBLISERT: 24 oktober 2007
OPPDATERT: 24 oktober

Papirgiganten Stora Enso har solgt ut sin amerikanske divisjon til New Page for rundt 1,8 milliarder euro. Handelen skal gi Stora Enso omtrent 1 milliard euro i kontantoppgjør, en rentebærende fordring på 144 millioner euro og nesten 19,9 prosent av aksjene i det nye New Page-selskapet, verdt 267 millioner euro. New Page vil også overta en nettogjeld til verdi av omtrent 267 millioner euro. Handelen antas å være gjennomført innen begynnelsen av neste år. Selskapet opplyser i en pressemelding at transaksjonen ikke vil påvirke resultatet for årets tredje kvartal, men at selskapets kostnader reduseres fra 1,3 milliarder til 5 milliarder euro. Åtte store papirfabrikker vil bli overtatt av New Page, noe som vil redusere Stora Ensos årlige papirproduksjon med 2,745 millioner tonn og personalet med 4350 ansatte. De berørte fabrikkene er de amerikanske Biron, Duluth, Kimberly, Niagara, Port Hawkesbury, Stevens Pint , Whiting og Wisconsin Papids.

Les videre

Printing av butikkskilt på den produktive måten

KODAK ASCEND Digitalpresse: Bringer større hastighet og produksjonsevner til butikkskilt.
Salesman Checking Food Inventory In Store

Horizon: Fra ett eksemplar til millionopplag

Etterbehandlingsleverandøren Horizon har sine bestselgende maskiner for mindre produksjoner. Men i dag er det de virkelig store systemene som står for størstedelen av salget. Vi intervjuer Paul Jakobson, daglig leder i Horizon i Norden, om årets kommende produktslipp, investeringen i Skandinavia og hvilken retning produsenten tar.
JakobsonPaul-610A1171-scaled

Årsmøtet i Grafisk Bransjeforening Øst besøker BK Grafisk

Grafisk bransjeforening Øst inviterer til årsmøte og seminar, 26. mars, i lokalene til BK Grafisk i Sandefjord. Temaet for fagprogrammet er tjenesteinnovasjon, og det blir presentasjon av BK og omvisning. 
grafisk_oest

CopyCat går superwide med Ricoh

CopyCat har valgt Ricoh Norge som leverandør for sin videre satsing mot storformatmarkedet. Denne nye superwide hybrid printeren vil bli installert i de nye produksjonslokalene som nå ferdigstilles på Billingstad i Asker. Løsningen vil være klar og i operativ drift allerede i slutten av denne måneden.
copycat

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie