Stora Enso selger amerikansk divisjon

Papirgiganten Stora Enso har solgt ut sin amerikanske divisjon til New Page for rundt 1,8 milliarder euro. Handelen skal gi Stora Enso omtrent 1 milliard euro i kontantoppgjør, en rentebærende fordring på 144 millioner euro og nesten 19,9 prosent av aksjene i det nye New Page-selskapet, verdt 267 millioner euro. New Page vil også overta en nettogjeld til verdi av omtrent 267 millioner euro. Handelen antas å være gjennomført innen begynnelsen av neste år. Selskapet opplyser i en pressemelding at transaksjonen ikke vil påvirke resultatet for årets tredje kvartal, men at selskapets kostnader reduseres fra 1,3 milliarder til 5 milliarder euro. Åtte store papirfabrikker vil bli overtatt av New Page, noe som vil redusere Stora Ensos årlige papirproduksjon med 2,745 millioner tonn og personalet med 4350 ansatte. De berørte fabrikkene er de amerikanske Biron, Duluth, Kimberly, Niagara, Port Hawkesbury, Stevens Pint , Whiting og Wisconsin Papids.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: