Presidentportrett trykt på Speedmaster

PUBLISERT: 8 mai 2009
OPPDATERT: 8 mai

n44123-obama_web

US Government Printing Office (GPO), som er den amerikanske presidentens og kabinettets interne trykktjeneste, har startet produksjonen av de offisielle portrettene av president Barack Obama og visepresident Joe Biden. Bildene er produsert i en firefarge Heidelberg Speedmaster SM 102. Opplaget oppgis å være 130.000 eksemplarer i tre formater, som primært vil pryde skoler, flyplasser, helseinstitusjoner og andre offentlige anlegg. I tillegg skal det være mulig å kjøpe bilder via GPOs onlinetjeneste. For første gang i historien er de offisielle portrettene fotografert med digital kamerateknologi. Papiret som benyttes, skal inneholde resirkulert fiber fra trevirke håndtert i samsvar med prinsippene for bærekraftig utvikling.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324