Presidentportrett trykt på Speedmaster

n44123-obama_web

US Government Printing Office (GPO), som er den amerikanske presidentens og kabinettets interne trykktjeneste, har startet produksjonen av de offisielle portrettene av president Barack Obama og visepresident Joe Biden. Bildene er produsert i en firefarge Heidelberg Speedmaster SM 102. Opplaget oppgis å være 130.000 eksemplarer i tre formater, som primært vil pryde skoler, flyplasser, helseinstitusjoner og andre offentlige anlegg. I tillegg skal det være mulig å kjøpe bilder via GPOs onlinetjeneste. For første gang i historien er de offisielle portrettene fotografert med digital kamerateknologi. Papiret som benyttes, skal inneholde resirkulert fiber fra trevirke håndtert i samsvar med prinsippene for bærekraftig utvikling.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fespa: Årets motto er «print in motion»

Tekst: Claes Nordström | Foto: Claes Nordström

Det har bare gått et drøyt halvår siden Fespa i Amsterdam, men nå er det igjen tid for messe. Fra 31. mai til 3. juni møtes trykkeri- og skiltbransjen til gjenbesøk på Messe Berlin. OBS: Ledelsen i Fespa har kommet med en korrigering angående koronatiltakene rundt messen.

Publisert av: