Ny teknologi skal stoppe falsk emballasje

PUBLISERT: 11 juni 2009
OPPDATERT: 11 juni

n44228-sappi_web2

Sappi har utviklet en metode for å møte det økende problemet med falsk emballasje. Med den nye løsningen Identicate Level 3 kan produsentene både identifisere og kontrollere produktene sine, uansett hvor i salgskjeden de befinner seg.
– Produsentene taper årlig mer enn 600 milliarder dollar som følge av forfalskede og piratkopierte produkter, hevder Kris Verschueren, markedssjef hos Sappi. Emballasje forfalskes i stort omfang, og det er ofte vanskelig å avdekke forskjellen på et kvalitetsprodukt og en billig forfalskning.
Identicate benytter en fordeling av usynlige partikler som fungerer som markører i kartongens materiale. Partiklene har en unik kryptering og kan skannes i et bestemt område på pakken. ID-koden er ifølge Sappi umulig å forfalske, kopiere eller forandre. Kodene kan også lagres i en database som kan administreres fra en vanlig PC.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Canon rigger for ytterligere vekst

Canon Norge styrker sitt salgsteam innen digital produksjon og trykkløsninger, og har ansatt Olle Stark som Account Manager for salg av printmedier/ark til både grafisk bransje og kontormarkedet.
Olle Stark

MBL: Lesertall viser fall for papiravisene

Ferske lesertall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) viser at papiravisene har en samlet tilbakegang på 13 prosent det siste året. Nedgangen gjelder også magasiner.
newspaper-1595773_1280

Oppsummerer nytten av automatisering

Summa demonstrerer ikke bare én, men to arbeidsflytløsninger under Fespa. Dette for å vise kundene hvordan de kan effektivisere prosessene sine.
Summa-1024x768