Oljestopp for Grycksbo Paper

n44425 - grycksbo_web

Grycksbo Paper har investert 130 millioner kroner i ny biodrivstoffproduksjon. Det betyr at anlegget omstilles fra å bruke fossilt brensel til fornybar energi. Mikael Frölander, administrerende direktør i Grycksbo Paper, sier at selskapets visjon er at «Ingen i papirindustrien er grønnere», og at de derfor ønsker å produsere papiret på den mest miljøvennlige måten. – Vi er FSC-sertifisert, vårt utslippsnivå til vann og luft er lavt, og vårt nye distribusjonssystem gir 30 prosent lavere CO2-utslipp enn det gamle systemet, sier han.
Biodrivstoffanlegget vil erstatte de eksisterende oljefyrte produksjonsenhetene, og vil ifølge Grycksbo gi en mer bærekraftig virksomhet, både miljømessig og økonomisk. Investeringen omfatter ombygging av en oljefyrt maskin til biodrivstoff, utstyr for håndtering av biodrivstoff, rensefiltre for røykgass samt renovering av turbinene for egenproduksjon av «grønn» elektrisitet.
– Denne investeringen viser at vi og våre eiere tar visjonen på alvor, uttaler Mikael Frölander.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: