Oljestopp for Grycksbo Paper

n44425 - grycksbo_web

Grycksbo Paper har investert 130 millioner kroner i ny biodrivstoffproduksjon. Det betyr at anlegget omstilles fra å bruke fossilt brensel til fornybar energi. Mikael Frölander, administrerende direktør i Grycksbo Paper, sier at selskapets visjon er at «Ingen i papirindustrien er grønnere», og at de derfor ønsker å produsere papiret på den mest miljøvennlige måten. – Vi er FSC-sertifisert, vårt utslippsnivå til vann og luft er lavt, og vårt nye distribusjonssystem gir 30 prosent lavere CO2-utslipp enn det gamle systemet, sier han.
Biodrivstoffanlegget vil erstatte de eksisterende oljefyrte produksjonsenhetene, og vil ifølge Grycksbo gi en mer bærekraftig virksomhet, både miljømessig og økonomisk. Investeringen omfatter ombygging av en oljefyrt maskin til biodrivstoff, utstyr for håndtering av biodrivstoff, rensefiltre for røykgass samt renovering av turbinene for egenproduksjon av «grønn» elektrisitet.
– Denne investeringen viser at vi og våre eiere tar visjonen på alvor, uttaler Mikael Frölander.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: