Oljestopp for Grycksbo Paper

PUBLISERT: 1 september 2009
OPPDATERT: 1 september

n44425 - grycksbo_web

Grycksbo Paper har investert 130 millioner kroner i ny biodrivstoffproduksjon. Det betyr at anlegget omstilles fra å bruke fossilt brensel til fornybar energi. Mikael Frölander, administrerende direktør i Grycksbo Paper, sier at selskapets visjon er at «Ingen i papirindustrien er grønnere», og at de derfor ønsker å produsere papiret på den mest miljøvennlige måten. – Vi er FSC-sertifisert, vårt utslippsnivå til vann og luft er lavt, og vårt nye distribusjonssystem gir 30 prosent lavere CO2-utslipp enn det gamle systemet, sier han.
Biodrivstoffanlegget vil erstatte de eksisterende oljefyrte produksjonsenhetene, og vil ifølge Grycksbo gi en mer bærekraftig virksomhet, både miljømessig og økonomisk. Investeringen omfatter ombygging av en oljefyrt maskin til biodrivstoff, utstyr for håndtering av biodrivstoff, rensefiltre for røykgass samt renovering av turbinene for egenproduksjon av «grønn» elektrisitet.
– Denne investeringen viser at vi og våre eiere tar visjonen på alvor, uttaler Mikael Frölander.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1