HP Indigo passerer 5000

n44426 - hp-rekord_web

HP forteller at det nå er mer enn 5000 installasjoner av HP Indigo-systemer i verden. De 5000 maskinene befinner seg hos rundt 4000 bedrifter, hvorav mange har kun én installasjon, mens enkelte har «dusinet fullt». Siden lanseringen av Indigo E-1000 under IPEX i 1993, har Indigos digitale trykkteknologi basert på elektrofotografisk blekk utviklet seg for både arkbaserte og rullbaserte maskiner. Gjennom disse årene har skjæringspunktet for kostnadseffektiviteten mellom tradisjonell offset og digitaltrykk falt, i takt med fallende kostnader for hver digitaltrykte side.
– Det er enestående at over tusen maskiner fra den første serien fremdeles er i bruk, sier Alon Bar-Shany, administrerende direktør for HPs Indigo-divisjon. – Flere av maskinene ble solgt for nesten femten år siden. Når disse gamle maskinene byttes ut, går overgangen til 5500- og 7000-modellene raskt, sier Alon Bar-Shany. Han forteller videre at Infotrends har analysert kostnadene for digitaltrykk siden 1996, da de testet E-Print 1000. Analyseselskapets resultater over tid viser at prisene for digitaltrykk har falt jevnt opp gjennom årene.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg fokuserer på programvare i skyen

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg er nok mest kjent for sine store offsetmaskiner, men Heidelberg har vært i gang med strukturutvikling i flere år, dels utvidet produktspekteret med mindre, digitale trykkpresser, men også dreid selskapet i en ny retning med fokus på mer digitalisering og programvare. Møt dem på den danske Sign, Print & Pack-messen.

Publisert av: 

Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: