HP Indigo passerer 5000

n44426 - hp-rekord_web

HP forteller at det nå er mer enn 5000 installasjoner av HP Indigo-systemer i verden. De 5000 maskinene befinner seg hos rundt 4000 bedrifter, hvorav mange har kun én installasjon, mens enkelte har «dusinet fullt». Siden lanseringen av Indigo E-1000 under IPEX i 1993, har Indigos digitale trykkteknologi basert på elektrofotografisk blekk utviklet seg for både arkbaserte og rullbaserte maskiner. Gjennom disse årene har skjæringspunktet for kostnadseffektiviteten mellom tradisjonell offset og digitaltrykk falt, i takt med fallende kostnader for hver digitaltrykte side.
– Det er enestående at over tusen maskiner fra den første serien fremdeles er i bruk, sier Alon Bar-Shany, administrerende direktør for HPs Indigo-divisjon. – Flere av maskinene ble solgt for nesten femten år siden. Når disse gamle maskinene byttes ut, går overgangen til 5500- og 7000-modellene raskt, sier Alon Bar-Shany. Han forteller videre at Infotrends har analysert kostnadene for digitaltrykk siden 1996, da de testet E-Print 1000. Analyseselskapets resultater over tid viser at prisene for digitaltrykk har falt jevnt opp gjennom årene.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: