IFRA og WAN blir ett

n44437 - wan-ifra_web

World Association of Newspapers and News Publishers, det blir navnet for fusjonen av WAN og IFRA. Den nye organisasjonen representerer over 18.000 publikasjoner, 15.000 nettsteder og mer enn 3000 bedrifter fra over 120 land.
– Dette er en stor mulighet for to organisasjoner til å vokse sammen, spesielt i disse vanskelige tider, uttaler Kristina Bürén, administrerende direktør i WAN-IFRA i Sverige. – Fra IFRA andre steder har vi lange tradisjoner for å hjelpe medieselskaper og tilbydere med å holde seg i første rekke gjennom utdanning og forskning, sier hun.
Hva er så de største utfordringene for den nye organisasjonen?
– Nå i første omgang er det å synkronisere de to organisasjonene. Deretter handler det om å avdekke medieselskapenes behov, og på lengre sikt finne ut hva som er viktigst for dem. Akkurat nå arbeider vi mye med å støtte avisene i arbeidet med forretningsmodeller og produkter for å holde tritt med utviklingen, sier Kristina Bürén.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: