IFRA og WAN blir ett

PUBLISERT: 9 september 2009
OPPDATERT: 9 september

n44437 - wan-ifra_web

World Association of Newspapers and News Publishers, det blir navnet for fusjonen av WAN og IFRA. Den nye organisasjonen representerer over 18.000 publikasjoner, 15.000 nettsteder og mer enn 3000 bedrifter fra over 120 land.
– Dette er en stor mulighet for to organisasjoner til å vokse sammen, spesielt i disse vanskelige tider, uttaler Kristina Bürén, administrerende direktør i WAN-IFRA i Sverige. – Fra IFRA andre steder har vi lange tradisjoner for å hjelpe medieselskaper og tilbydere med å holde seg i første rekke gjennom utdanning og forskning, sier hun.
Hva er så de største utfordringene for den nye organisasjonen?
– Nå i første omgang er det å synkronisere de to organisasjonene. Deretter handler det om å avdekke medieselskapenes behov, og på lengre sikt finne ut hva som er viktigst for dem. Akkurat nå arbeider vi mye med å støtte avisene i arbeidet med forretningsmodeller og produkter for å holde tritt med utviklingen, sier Kristina Bürén.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag