Papirproduksjon uten CO2-utslipp

PUBLISERT: 24 september 2009
OPPDATERT: 24 september

multicopy_web

Mange er opptatt av å velge de mest miljøvennlige alternativene, og for området kopipapir er det mye å hente for mange. Papirfremstilling uten CO2-utslipp bidrar utvilsomt positivt for miljøet, og det er nettopp det StoraEnso hevder er tilfellet ved produksjonen av kopipapiret MultiCopy.

Selskapet opplyser i en pressemelding at de kun bruker fornybare råmaterialer i produksjonsprosessen, og aldri trær fra regnskog eller fjellskog. Det meste av råmaterialene skal komme fra trær som hogges som ledd i tynning av skog nær fabrikken, noe som også reduserer transportbehovet.

– MultiCopy kan skilte med mange velkjente miljømerker, og et av de viktigste akkurat nå er den nordiske Svanen. Den stiller de strengeste kravene av alle miljømerkingssystemer, og målet er å bli enda strengere. For å oppnå sertifisering må bestemte kriterier oppfylles gjennom hele produktets livssyklus. Svanens brede anerkjennelse i markedet er dessuten en viktig faktor, sier Kerstin Sekander, markedsføringsansvarlig for MultiCopy

Fra StoraEnso understrekes det at MultiCopy er et totalt klorfritt (TCF) papir, at det fremstilles med den mest miljøvennlige blekemetoden som er tilgjengelig, og at de ikke gir klorutslipp til vann. MultiCopy tilfredsstiller kravene til miljømerkene Svanen og den europeiske Blomsten. Selskapet sier at de regner med at det i fremtiden vil bli stilt stadig høyere krav om merking av produkters miljøpåvirkning.

Det er svært viktig å kunne merke varer med veletablerte symboler. På den måten kan nemlig forbrukere og innkjøpere raskt finne frem til miljøvennlige alternativer og grønne produkter. Vi ønsker å bidra med vårt og være en leder innen miljøarbeid,» avslutter Kerstin Sekander.

MultiCopy er utstyrt med miljømerkene Svanen, Blomsten og TCF. Nymölla Mill er sertifisert i henhold til Chain-of-Custody FSC og PEFC, noe som betyr at MultiCopy fås med FSC-sertifisering. Fabrikken er også EMAS-registrert og ISO 14001-sertifisert.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi