Papirproduksjon uten CO2-utslipp

multicopy_web

Mange er opptatt av å velge de mest miljøvennlige alternativene, og for området kopipapir er det mye å hente for mange. Papirfremstilling uten CO2-utslipp bidrar utvilsomt positivt for miljøet, og det er nettopp det StoraEnso hevder er tilfellet ved produksjonen av kopipapiret MultiCopy.

Selskapet opplyser i en pressemelding at de kun bruker fornybare råmaterialer i produksjonsprosessen, og aldri trær fra regnskog eller fjellskog. Det meste av råmaterialene skal komme fra trær som hogges som ledd i tynning av skog nær fabrikken, noe som også reduserer transportbehovet.

– MultiCopy kan skilte med mange velkjente miljømerker, og et av de viktigste akkurat nå er den nordiske Svanen. Den stiller de strengeste kravene av alle miljømerkingssystemer, og målet er å bli enda strengere. For å oppnå sertifisering må bestemte kriterier oppfylles gjennom hele produktets livssyklus. Svanens brede anerkjennelse i markedet er dessuten en viktig faktor, sier Kerstin Sekander, markedsføringsansvarlig for MultiCopy

Fra StoraEnso understrekes det at MultiCopy er et totalt klorfritt (TCF) papir, at det fremstilles med den mest miljøvennlige blekemetoden som er tilgjengelig, og at de ikke gir klorutslipp til vann. MultiCopy tilfredsstiller kravene til miljømerkene Svanen og den europeiske Blomsten. Selskapet sier at de regner med at det i fremtiden vil bli stilt stadig høyere krav om merking av produkters miljøpåvirkning.

Det er svært viktig å kunne merke varer med veletablerte symboler. På den måten kan nemlig forbrukere og innkjøpere raskt finne frem til miljøvennlige alternativer og grønne produkter. Vi ønsker å bidra med vårt og være en leder innen miljøarbeid,» avslutter Kerstin Sekander.

MultiCopy er utstyrt med miljømerkene Svanen, Blomsten og TCF. Nymölla Mill er sertifisert i henhold til Chain-of-Custody FSC og PEFC, noe som betyr at MultiCopy fås med FSC-sertifisering. Fabrikken er også EMAS-registrert og ISO 14001-sertifisert.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *