Slik automatiseres ferdiggjøringen

CIP4 har utviklet en digital bok for å gi tips til trykkerier og ferdiggjøringsbedrifter. Den handler i hovedsak om automatisering av maskinparken og bruk av JDF/JMF. Publikasjonen «Optimizing Post Press Performance: Getting the most out of JDF/JMF automated machines» kan lastes ned som PDF fra CIP4s nettsted. Boken er skrevet av Peter Doyle fra Müller Martini, og tar for seg følgende ni områder innenfor produksjon: Bruk av JMF-data for målinger , utvikle målesystemer for ytelse, definere realistiske mål for automasjon, grunnleggende analyser, JDF- og JMF-basert arbeidsflyt, Materialhåndtering, jobbplanlegging og layout, operatøren og verktøyene, prosesser for forberedelse av jobbene.
Med andre ord; mange høyaktuelle temaer fro produksjonsbedrifter som ønsker effektivisering. Og hvem gjør ikke det? Dette oppslagsverktøyet er til og med gratis. Last den ned selv fra www.cip4.org.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: