Slik automatiseres ferdiggjøringen

CIP4 har utviklet en digital bok for å gi tips til trykkerier og ferdiggjøringsbedrifter. Den handler i hovedsak om automatisering av maskinparken og bruk av JDF/JMF. Publikasjonen «Optimizing Post Press Performance: Getting the most out of JDF/JMF automated machines» kan lastes ned som PDF fra CIP4s nettsted. Boken er skrevet av Peter Doyle fra Müller Martini, og tar for seg følgende ni områder innenfor produksjon: Bruk av JMF-data for målinger , utvikle målesystemer for ytelse, definere realistiske mål for automasjon, grunnleggende analyser, JDF- og JMF-basert arbeidsflyt, Materialhåndtering, jobbplanlegging og layout, operatøren og verktøyene, prosesser for forberedelse av jobbene.
Med andre ord; mange høyaktuelle temaer fro produksjonsbedrifter som ønsker effektivisering. Og hvem gjør ikke det? Dette oppslagsverktøyet er til og med gratis. Last den ned selv fra www.cip4.org.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: