Nytt løft for rasterteknologien?

PUBLISERT: 4 januar 2010
OPPDATERT: 4 januar

Utviklingen i rasterteknologien står overfor et avgjørende gjennombrudd. Det mener i hvert fall Harlequins grunnlegger Andy Cave. Ifølge Cave vil ny teknologi forbedre resultatene fra dagens CTP-utstyr. Teknologien er kjent som DM-raster (Digital Modulation) og kombinerer AM- og FM-raster. Den store forskjellen på tidligere rasterteknikker og denne er at DM-teknologien undersøker hver enkelt piksel i den sammenhengen det befinner seg. Denne teknologien skal derfor kunne avdekke mulige problemområder, for eksempel punktstigning.
– DM-raster er en form for hybridraster, forklarer Andy Cave, i dag administrerende direktør i Hamillroad Software. Han hevder at mens Agfas hybridraster er basert på AM-plattform med FM på toppen, er Harlekins teknologi et FM-raster med enkelte AM-elementer på toppen. Den nye teknologien har fått navnet Auraia, som er det greske ordet for vakkert. Ifølge Cave har det tidligere ikke vært mulig å utvikle teknologien, på grunn av de store datamengdene som må prosesseres.
– For fem år siden ville dette vært umulig. Det hadde tatt oss ti minutter å behandle informasjonen til en plate. I dag tar det ti sekunder, sier Andy Cave. Den nye modulen er tilgjengelig for Harlequins rip, fra versjon 5–8.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1