Nytt løft for rasterteknologien?

Utviklingen i rasterteknologien står overfor et avgjørende gjennombrudd. Det mener i hvert fall Harlequins grunnlegger Andy Cave. Ifølge Cave vil ny teknologi forbedre resultatene fra dagens CTP-utstyr. Teknologien er kjent som DM-raster (Digital Modulation) og kombinerer AM- og FM-raster. Den store forskjellen på tidligere rasterteknikker og denne er at DM-teknologien undersøker hver enkelt piksel i den sammenhengen det befinner seg. Denne teknologien skal derfor kunne avdekke mulige problemområder, for eksempel punktstigning.
– DM-raster er en form for hybridraster, forklarer Andy Cave, i dag administrerende direktør i Hamillroad Software. Han hevder at mens Agfas hybridraster er basert på AM-plattform med FM på toppen, er Harlekins teknologi et FM-raster med enkelte AM-elementer på toppen. Den nye teknologien har fått navnet Auraia, som er det greske ordet for vakkert. Ifølge Cave har det tidligere ikke vært mulig å utvikle teknologien, på grunn av de store datamengdene som må prosesseres.
– For fem år siden ville dette vært umulig. Det hadde tatt oss ti minutter å behandle informasjonen til en plate. I dag tar det ti sekunder, sier Andy Cave. Den nye modulen er tilgjengelig for Harlequins rip, fra versjon 5–8.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *