Ny plateteknologi på gang

PUBLISERT: 18 juni 2010
OPPDATERT: 18 juni

Det britiske selskapet JP Imaging har utviklet en ny plateeksponeringsteknologi som de kaller Miracle Plate. Miracle plateteknologien benytter raske laserpulser til å endre platens overflaten fra vannavstøtende til vannabsorberende, dermed behøves ingen kjemi, hevder selskapet. Leeds City College Print Academy har i flere runder testet denne plateteknologien i en Heidelberg-presse med standard offsetfarger. Ifølge universitetets forretningssjef John Proctor presterer platen godt. Han beskriver resultatene som imponerende og legger til at platen fungerer helt normalt i trykkpressen, til tross for at overflaten er ubehandlet. Han forteller imidlertid at det fremdeles kan oppstå fargevariasjoner i ubehandlede områder av platen. JP Imaging kommer til å fortsette å utvikle teknologien, samtidig forhandler de med selskaper som kan finansiere en kommersiell lansering av teknologien.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie