Ny plateteknologi på gang

PUBLISERT: 18 juni 2010
OPPDATERT: 18 juni

Det britiske selskapet JP Imaging har utviklet en ny plateeksponeringsteknologi som de kaller Miracle Plate. Miracle plateteknologien benytter raske laserpulser til å endre platens overflaten fra vannavstøtende til vannabsorberende, dermed behøves ingen kjemi, hevder selskapet. Leeds City College Print Academy har i flere runder testet denne plateteknologien i en Heidelberg-presse med standard offsetfarger. Ifølge universitetets forretningssjef John Proctor presterer platen godt. Han beskriver resultatene som imponerende og legger til at platen fungerer helt normalt i trykkpressen, til tross for at overflaten er ubehandlet. Han forteller imidlertid at det fremdeles kan oppstå fargevariasjoner i ubehandlede områder av platen. JP Imaging kommer til å fortsette å utvikle teknologien, samtidig forhandler de med selskaper som kan finansiere en kommersiell lansering av teknologien.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682