Ny plateteknologi på gang

Det britiske selskapet JP Imaging har utviklet en ny plateeksponeringsteknologi som de kaller Miracle Plate. Miracle plateteknologien benytter raske laserpulser til å endre platens overflaten fra vannavstøtende til vannabsorberende, dermed behøves ingen kjemi, hevder selskapet. Leeds City College Print Academy har i flere runder testet denne plateteknologien i en Heidelberg-presse med standard offsetfarger. Ifølge universitetets forretningssjef John Proctor presterer platen godt. Han beskriver resultatene som imponerende og legger til at platen fungerer helt normalt i trykkpressen, til tross for at overflaten er ubehandlet. Han forteller imidlertid at det fremdeles kan oppstå fargevariasjoner i ubehandlede områder av platen. JP Imaging kommer til å fortsette å utvikle teknologien, samtidig forhandler de med selskaper som kan finansiere en kommersiell lansering av teknologien.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: