Ny plateteknologi på gang

Det britiske selskapet JP Imaging har utviklet en ny plateeksponeringsteknologi som de kaller Miracle Plate. Miracle plateteknologien benytter raske laserpulser til å endre platens overflaten fra vannavstøtende til vannabsorberende, dermed behøves ingen kjemi, hevder selskapet. Leeds City College Print Academy har i flere runder testet denne plateteknologien i en Heidelberg-presse med standard offsetfarger. Ifølge universitetets forretningssjef John Proctor presterer platen godt. Han beskriver resultatene som imponerende og legger til at platen fungerer helt normalt i trykkpressen, til tross for at overflaten er ubehandlet. Han forteller imidlertid at det fremdeles kan oppstå fargevariasjoner i ubehandlede områder av platen. JP Imaging kommer til å fortsette å utvikle teknologien, samtidig forhandler de med selskaper som kan finansiere en kommersiell lansering av teknologien.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: