Forskning for bedre inkjetprodukter

n45812 - kodak kcl_web

Det grafiske forskningsselskapet KCL Pilot Plant i Espoo, Finland, har anskaffet Versamark VL2000 Printing System og Prosper S10 for å kunne forske på papir for inkjetapplikasjoner, som direktereklame og transpromo. Den nye Versamark VL2000 vil erstatte selskapets tidligere Versamark VX5000e. KCL forteller at de vil bruke de nye maskinene til å utvikle, teste og demonstrere inkjetpapir for DM, transaksjonstrykk og bokproduksjon samt avis-, magasin- og katalogtrykk.
– Papir til lave priser, som bringer frem det beste i digitaltrykk, er en nøkkelfaktor for å utvide markedet, sier Raimo Pollari (bildet), sjef for KCL Pilot Plant, og legger til de ønsker å hjelpe kundene med å utvikle produktene sine slik at de passer i prosessen. Versamark VL-serien består av skalerbare systemer for å håndtere ulike trykkeriers spesifikke behov. Modellene produserer både ensidige og tosidige trykk.

Prosper S10 Imprinting System er Kodaks nyeste Stream Inkjet-teknologi, og kan integreres med eksisterende offsetpresser. På den måten skal det være mulig å etablere hybridløsninger der man kan trykke med variable data under full produksjonshastighet. Typiske bruksområder her er DM og transpromo.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: