Forskning for bedre inkjetprodukter

n45812 - kodak kcl_web

Det grafiske forskningsselskapet KCL Pilot Plant i Espoo, Finland, har anskaffet Versamark VL2000 Printing System og Prosper S10 for å kunne forske på papir for inkjetapplikasjoner, som direktereklame og transpromo. Den nye Versamark VL2000 vil erstatte selskapets tidligere Versamark VX5000e. KCL forteller at de vil bruke de nye maskinene til å utvikle, teste og demonstrere inkjetpapir for DM, transaksjonstrykk og bokproduksjon samt avis-, magasin- og katalogtrykk.
– Papir til lave priser, som bringer frem det beste i digitaltrykk, er en nøkkelfaktor for å utvide markedet, sier Raimo Pollari (bildet), sjef for KCL Pilot Plant, og legger til de ønsker å hjelpe kundene med å utvikle produktene sine slik at de passer i prosessen. Versamark VL-serien består av skalerbare systemer for å håndtere ulike trykkeriers spesifikke behov. Modellene produserer både ensidige og tosidige trykk.

Prosper S10 Imprinting System er Kodaks nyeste Stream Inkjet-teknologi, og kan integreres med eksisterende offsetpresser. På den måten skal det være mulig å etablere hybridløsninger der man kan trykke med variable data under full produksjonshastighet. Typiske bruksområder her er DM og transpromo.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: