Forskning for bedre inkjetprodukter

PUBLISERT: 10 august 2010
OPPDATERT: 10 august

n45812 - kodak kcl_web

Det grafiske forskningsselskapet KCL Pilot Plant i Espoo, Finland, har anskaffet Versamark VL2000 Printing System og Prosper S10 for å kunne forske på papir for inkjetapplikasjoner, som direktereklame og transpromo. Den nye Versamark VL2000 vil erstatte selskapets tidligere Versamark VX5000e. KCL forteller at de vil bruke de nye maskinene til å utvikle, teste og demonstrere inkjetpapir for DM, transaksjonstrykk og bokproduksjon samt avis-, magasin- og katalogtrykk.
– Papir til lave priser, som bringer frem det beste i digitaltrykk, er en nøkkelfaktor for å utvide markedet, sier Raimo Pollari (bildet), sjef for KCL Pilot Plant, og legger til de ønsker å hjelpe kundene med å utvikle produktene sine slik at de passer i prosessen. Versamark VL-serien består av skalerbare systemer for å håndtere ulike trykkeriers spesifikke behov. Modellene produserer både ensidige og tosidige trykk.

Prosper S10 Imprinting System er Kodaks nyeste Stream Inkjet-teknologi, og kan integreres med eksisterende offsetpresser. På den måten skal det være mulig å etablere hybridløsninger der man kan trykke med variable data under full produksjonshastighet. Typiske bruksområder her er DM og transpromo.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag