Stadig bedre webtypografi

PUBLISERT: 7 september 2010
OPPDATERT: 7 september

Organisasjonen W3C, som fastsetter nye webstandarder, arbeider med en standard for web-typografi. Hensikten er å gi større valgfrihet for fontvalg på Internett. W3C benytter en løsning som har sin opprinnelse i typografistandarden Web Open Font Format, WOFF, og som allerede i dag benyttes innenfor webtypografi. WOFF fungerer på samme måte som OpenType eller TypeType, ved at hvert skriftsnitt aktiveres via et CSS-skjema, men med den forskjellen at her vil dataene være komprimert. Dette skal bidra til å gi kortere nedlastingstider på nettsider. Ifølge W3C vil WOFF-formatet ikke erstatte formater som OpenType eller TrueType, men heller fungere som et bedre alternativ i visse situasjoner. I øyeblikket støttes WOFF av nettlesere fra Google, Mozilla, Apple, Opera og Microsoft, og stadig flere fontprodusenter utvikler skrifter som er kompatible med dette formatet.

Kilde: Wired.com

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Skanem har byttet ut etiketter mot emballasjer

Emballasjemessen Scanpack er i gang med over 400 utstillere, hvorav nesten halvparten er fra andre land enn Sverige, og et forventet besøkstall på rundt 13.000. Skanem-konsernet har tatt reisen fra produsent av emballasje til etiketter – og tilbake til emballasje. I begynnelsen var det metall, men nå er det plast som gjelder, inkludert resirkulerte materialer.
Skanem-2-1024x683

Roboter er fremtiden for Kameleon

"Vi bygger fremtidens produksjonsmiljø". Det er mottoet til Kameleon, som under Scanpack viser løsninger for robotisering, automatisering og digitalisering.
Kameleon-1-1024x683

Zünd har fokus på digitale stanseløsninger

Zünd er hos Scanpack for å formidle budskapet om at skjæring med et digitalt skjærebord i mange tilfeller er konkurransedyktig, sammenlignet med produksjon av stanseverktøy.
zund

Festlig innledning på Scanpack for Konica Minolta

Scanpack hadde bare vært åpen i en time da Konica Minolta sprettet flasken med bobler. Dette for å feire salget av en etikettpresse sammen med kjøperen, Knut Lundéns Tryckeri.
Konica-2scanpack-1024x683