3D-print kommer, spår Gartner

n46202 - gartner_web

Lesebrett, skytjenester og 3D-print er noen av områdene som er viet plass i Gartners velkjente trendsyklusanalyse. I selskapets nyeste trendsyklusanalyse for fremtidens teknologier har de sett nærmere på 18.000 teknologiområder og samlet dem i 75 ulike områder. På toppen av trendkurven (peak of inflated expectations) finner vi private skytjenester (cloud computing), forsterket virkelighet (augmented reality), lesebrett (som iPad), trådløs el-forsyning og tredimensjonal TV. Ifølge Gartner er det stor sannsynlighet for at disse områdene utvikler seg fra nisjeteknologier til standardteknologi i løpet av kommende femårsperiode.

Vekstområder er 3D-printing, mobile roboter, autonome kjøretøy, terahertz-bølger og teknologi for å forbedre menneskelige egenskaper som muskelkraft, syn og hørsel. Nøkkeltemaene i årets trendsyklusanalyse er brukeropplevelse og samhandling.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: