3D-print kommer, spår Gartner

PUBLISERT: 29 november 2010
OPPDATERT: 29 november

n46202 - gartner_web

Lesebrett, skytjenester og 3D-print er noen av områdene som er viet plass i Gartners velkjente trendsyklusanalyse. I selskapets nyeste trendsyklusanalyse for fremtidens teknologier har de sett nærmere på 18.000 teknologiområder og samlet dem i 75 ulike områder. På toppen av trendkurven (peak of inflated expectations) finner vi private skytjenester (cloud computing), forsterket virkelighet (augmented reality), lesebrett (som iPad), trådløs el-forsyning og tredimensjonal TV. Ifølge Gartner er det stor sannsynlighet for at disse områdene utvikler seg fra nisjeteknologier til standardteknologi i løpet av kommende femårsperiode.

Vekstområder er 3D-printing, mobile roboter, autonome kjøretøy, terahertz-bølger og teknologi for å forbedre menneskelige egenskaper som muskelkraft, syn og hørsel. Nøkkeltemaene i årets trendsyklusanalyse er brukeropplevelse og samhandling.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1