3D-print kommer, spår Gartner

n46202 - gartner_web

Lesebrett, skytjenester og 3D-print er noen av områdene som er viet plass i Gartners velkjente trendsyklusanalyse. I selskapets nyeste trendsyklusanalyse for fremtidens teknologier har de sett nærmere på 18.000 teknologiområder og samlet dem i 75 ulike områder. På toppen av trendkurven (peak of inflated expectations) finner vi private skytjenester (cloud computing), forsterket virkelighet (augmented reality), lesebrett (som iPad), trådløs el-forsyning og tredimensjonal TV. Ifølge Gartner er det stor sannsynlighet for at disse områdene utvikler seg fra nisjeteknologier til standardteknologi i løpet av kommende femårsperiode.

Vekstområder er 3D-printing, mobile roboter, autonome kjøretøy, terahertz-bølger og teknologi for å forbedre menneskelige egenskaper som muskelkraft, syn og hørsel. Nøkkeltemaene i årets trendsyklusanalyse er brukeropplevelse og samhandling.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: