Frimerker med bevegelig motiv

Også en så tradisjonsrik trykksak som frimerket er i endring. Britiske Royal Mail lanserte nylig nye frimerker i forbindelse med at det var femti år siden dukkeserien Thunderbirds første gang så dagens lys. De nye frimerkene er «lentikulære», og viser bevegelige scener fra TV-serien om Thunderbirds. De er trykt av Outer Aspect Ltd på New Zealand, og inneholder 36 mikrotynne utsnitt som til sammen utgjør en bevegelig sekvens som varer i noen sekunder. Filmeffekten oppnås ved at de tynne utsnittene er plassert ved siden av hverandre, og trykt på baksiden av en klar linse med en forstørrende effekt, som viser enkeltsekvensene korrekt. Linsen bryter lyset på en slik måte at hvilket utsnitt som vises, er avhengig av synsvinkelen. Den bevegelige sekvensen kan dermed oppnås ved at frimerket beveges sakte.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Konica Minolta: Emballasjetrykk i korte serier

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Flaggskipet for arkmatet tonerproduksjon i store volumer og en kompakt inkjetprinter for printing på emballasje av bølgepapp «on demand» i korte serier. Begge disse vil bli demonstrert i Konica Minoltas utstilling på Sign & Print Scandinavia.

Publisert av: