Frimerker med bevegelig motiv

PUBLISERT: 5 januar 2011
OPPDATERT: 5 januar

Også en så tradisjonsrik trykksak som frimerket er i endring. Britiske Royal Mail lanserte nylig nye frimerker i forbindelse med at det var femti år siden dukkeserien Thunderbirds første gang så dagens lys. De nye frimerkene er «lentikulære», og viser bevegelige scener fra TV-serien om Thunderbirds. De er trykt av Outer Aspect Ltd på New Zealand, og inneholder 36 mikrotynne utsnitt som til sammen utgjør en bevegelig sekvens som varer i noen sekunder. Filmeffekten oppnås ved at de tynne utsnittene er plassert ved siden av hverandre, og trykt på baksiden av en klar linse med en forstørrende effekt, som viser enkeltsekvensene korrekt. Linsen bryter lyset på en slik måte at hvilket utsnitt som vises, er avhengig av synsvinkelen. Den bevegelige sekvensen kan dermed oppnås ved at frimerket beveges sakte.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676