ISO-standard for miljømåling

n46506 - iso-miljo¦ê_web

Den tekniske komiteen hos den internasjonale standardorganisasjonen, TC 130, har lansert en ny arbeidsgruppe med navnet WG11. Målet for gruppen er å utvikle et sett standarder som skal dekke trykkeribransjen miljøpåvirkning. Arbeidet sammenfaller med det britiske forskningsinitiativet Verdigris, drevet av Digital Dots. For tiden arbeider WG11 med forslaget 16759, som er forutsetningene for måling av karbonutslipp i trykksaker. Fristen for dette arbeidet er satt til 4. februar. Verdigris oppfordrer grafiske bedrifter til å ta en aktiv rolle i utviklingen av standarden gjennom sine nasjonale ISO-organer.

– Arbeidet med å etablere standarder er tidkrevende, ubetalt og tungt, uttaler Laurel Brunner (bildet), grunnlegger av Verdigris. – Derfor er det ikke overraskende at trykkerier og forlag viser motvilje til å delta. Men resultatene vil påvirke den grafiske industriens konkurranseevne, og det er viktig fordi det gir oss en drivkraft for å skape forbedringer i produksjonen, sier hun. Ifølge Laurel Brunner vil den nye standarden være klar til Drupa 2012.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: