ISO-standard for miljømåling

n46506 - iso-miljo¦ê_web

Den tekniske komiteen hos den internasjonale standardorganisasjonen, TC 130, har lansert en ny arbeidsgruppe med navnet WG11. Målet for gruppen er å utvikle et sett standarder som skal dekke trykkeribransjen miljøpåvirkning. Arbeidet sammenfaller med det britiske forskningsinitiativet Verdigris, drevet av Digital Dots. For tiden arbeider WG11 med forslaget 16759, som er forutsetningene for måling av karbonutslipp i trykksaker. Fristen for dette arbeidet er satt til 4. februar. Verdigris oppfordrer grafiske bedrifter til å ta en aktiv rolle i utviklingen av standarden gjennom sine nasjonale ISO-organer.

– Arbeidet med å etablere standarder er tidkrevende, ubetalt og tungt, uttaler Laurel Brunner (bildet), grunnlegger av Verdigris. – Derfor er det ikke overraskende at trykkerier og forlag viser motvilje til å delta. Men resultatene vil påvirke den grafiske industriens konkurranseevne, og det er viktig fordi det gir oss en drivkraft for å skape forbedringer i produksjonen, sier hun. Ifølge Laurel Brunner vil den nye standarden være klar til Drupa 2012.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: