ISO-standard for miljømåling

n46506 - iso-miljo¦ê_web

Den tekniske komiteen hos den internasjonale standardorganisasjonen, TC 130, har lansert en ny arbeidsgruppe med navnet WG11. Målet for gruppen er å utvikle et sett standarder som skal dekke trykkeribransjen miljøpåvirkning. Arbeidet sammenfaller med det britiske forskningsinitiativet Verdigris, drevet av Digital Dots. For tiden arbeider WG11 med forslaget 16759, som er forutsetningene for måling av karbonutslipp i trykksaker. Fristen for dette arbeidet er satt til 4. februar. Verdigris oppfordrer grafiske bedrifter til å ta en aktiv rolle i utviklingen av standarden gjennom sine nasjonale ISO-organer.

– Arbeidet med å etablere standarder er tidkrevende, ubetalt og tungt, uttaler Laurel Brunner (bildet), grunnlegger av Verdigris. – Derfor er det ikke overraskende at trykkerier og forlag viser motvilje til å delta. Men resultatene vil påvirke den grafiske industriens konkurranseevne, og det er viktig fordi det gir oss en drivkraft for å skape forbedringer i produksjonen, sier hun. Ifølge Laurel Brunner vil den nye standarden være klar til Drupa 2012.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: