Hjernen foretrekker lesing på papir

PUBLISERT: 14 mars 2011
OPPDATERT: 14 mars

En god nyhet til alle som lever av å formidle innhold i trykt form! Forskning ved Lesesenteret ved Universitetet i Stavanger viser at hjernen har det bedre når vi leser på papir enn på skjerm. Førsteamanuensis Anne Mangen ved Lesesenteret mener at datamaskinen er underlegen boka, spesielt ved lange tekster. Ifølge Ukeavisen Ledelse forklarer hun dette ved at man må rulle i teksten for å komme videre, og det setter teksten i bevegelse. Hun trekker også frem at årsakssammenhenger mellom handling og resultat oppleves svakere i møte med en datatekst. Anne Mangen har forsket mye på disse forskjellene. I samarbeid med en fransk nevrofysiolog har hun også avdekket at hjernen har lettere for å gjenkjenne bokstaver som personen først har formet som håndskrift.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682