Hjernen foretrekker lesing på papir

PUBLISERT: 14 mars 2011
OPPDATERT: 14 mars

En god nyhet til alle som lever av å formidle innhold i trykt form! Forskning ved Lesesenteret ved Universitetet i Stavanger viser at hjernen har det bedre når vi leser på papir enn på skjerm. Førsteamanuensis Anne Mangen ved Lesesenteret mener at datamaskinen er underlegen boka, spesielt ved lange tekster. Ifølge Ukeavisen Ledelse forklarer hun dette ved at man må rulle i teksten for å komme videre, og det setter teksten i bevegelse. Hun trekker også frem at årsakssammenhenger mellom handling og resultat oppleves svakere i møte med en datatekst. Anne Mangen har forsket mye på disse forskjellene. I samarbeid med en fransk nevrofysiolog har hun også avdekket at hjernen har lettere for å gjenkjenne bokstaver som personen først har formet som håndskrift.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676