Hjernen foretrekker lesing på papir

En god nyhet til alle som lever av å formidle innhold i trykt form! Forskning ved Lesesenteret ved Universitetet i Stavanger viser at hjernen har det bedre når vi leser på papir enn på skjerm. Førsteamanuensis Anne Mangen ved Lesesenteret mener at datamaskinen er underlegen boka, spesielt ved lange tekster. Ifølge Ukeavisen Ledelse forklarer hun dette ved at man må rulle i teksten for å komme videre, og det setter teksten i bevegelse. Hun trekker også frem at årsakssammenhenger mellom handling og resultat oppleves svakere i møte med en datatekst. Anne Mangen har forsket mye på disse forskjellene. I samarbeid med en fransk nevrofysiolog har hun også avdekket at hjernen har lettere for å gjenkjenne bokstaver som personen først har formet som håndskrift.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *