Unge menn leser flest QR-koder

Hvem bruker QR-koder og hvor mye gjør de det? Comscore, et selskap som følger og måler den digitale virkeligheten, har presentert en studie som viser hvordan vi bruker QR-koder. Studien viser at det først og fremst er unge menn med høy inntekt som benytter kodene mest og oftest. I juni 2011 leste flere enn 14 milloner mobilbrukere i USA minst en QR-kode. Sammenlagt utgjør disse 6,2 prosent av alle mobilbrukere. Av disse var 60,5 prosent menn. 53,4 prosent av dem var mellom 18 og 34 år og 36,1 prosent hadde en årsinntekt på 600 000 kroner eller mer.

Comscore-studien viste også at den mest populære kilden for en skannet QR-kode var et trykt tidsskrift eller avis (50%), fulgt av emballasje (35,3%) og nettsider (27,4%).

Seks prosent av menn som så annonser med koder skannet minst en annonse mens bare fire prosent av kvinnene gjorde det samme.

Yngre forbrukere skannet QR-koder mer enn eldre. Seks prosent av leserne mellom 18 og 34 år som la merke til annonser med koder, fulgte koden, sammenliknet med tre prosent av den delen av befolkningen som var 35 år eller eldre.

På ti-på-topplisten over de mest vellykkede annonsene der leserne gikk videre og skannet QR-koden, var en annonse for Porsche i et manneblad, en annonse for Microsoft Office i ett magasin for utearbeidende mødre og en sengeannonse i et flymagasin. Opp til 17 prosent av QR-koder avleses fra trykte annonser.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: