Digitaltrykk erobrer flere bransjer

Digitaltrykk er her for å bli og erborer etter hvert nye bransjer.  Trykket dør ikke i det hele tatt, det befinner seg bare i en rask utviklings- og forandringsfase, mener Mike Horsten, markedsjef for Europa hos inkjet-produsenten Mimaki, i en debattartikkel på nyhetssiden
Graphic Display World.Mike-Horsten-Photo-3-600x362

Horsten skriver blant annet at digitaltrykket blomstrer og at det nå trykkes dobbelt så mange digitale produkter som for to år siden. Digitaltrykket har utviklet seg til å bli en gigantisk bransje som går forbi tradisjonelle grafiske produkter. Horsten påpeker at en rekke industriprodukter nå er serigrafi-trykt eller digitalprintet og at den bildekvaliteten som nå er mulig å overføre til et utall forskjellige materialer og flater nå langt overgår det som var mulig tidligere.

På Graphic Display World løfter Horsten også frem det fenomenet at tekstilbransjen forandres på grunn av digitaltrykket. I stadig større grad produseres nå klær etter mål, med spesialtilpassede farger og dekorformer tilpasset den enkelte brukeren. Med digitaltrykte plagg blir det enklere å ikke overprodusere produkter, kommenterer Horsten.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Snart er det Sign, Print & Promotion – messe på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. Hos Ricoh ser man frem til å endelig å møte kundene igjen etter pandemien. På standen er det tre maskiner som vil dele plassen. To av dem er fra storformatserien, mens den tredje er for printing.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: