Digitaltrykk erobrer flere bransjer

PUBLISERT: 26 april 2013
OPPDATERT: 26 april

Digitaltrykk er her for å bli og erborer etter hvert nye bransjer.  Trykket dør ikke i det hele tatt, det befinner seg bare i en rask utviklings- og forandringsfase, mener Mike Horsten, markedsjef for Europa hos inkjet-produsenten Mimaki, i en debattartikkel på nyhetssiden
Graphic Display World.Mike-Horsten-Photo-3-600x362

Horsten skriver blant annet at digitaltrykket blomstrer og at det nå trykkes dobbelt så mange digitale produkter som for to år siden. Digitaltrykket har utviklet seg til å bli en gigantisk bransje som går forbi tradisjonelle grafiske produkter. Horsten påpeker at en rekke industriprodukter nå er serigrafi-trykt eller digitalprintet og at den bildekvaliteten som nå er mulig å overføre til et utall forskjellige materialer og flater nå langt overgår det som var mulig tidligere.

På Graphic Display World løfter Horsten også frem det fenomenet at tekstilbransjen forandres på grunn av digitaltrykket. I stadig større grad produseres nå klær etter mål, med spesialtilpassede farger og dekorformer tilpasset den enkelte brukeren. Med digitaltrykte plagg blir det enklere å ikke overprodusere produkter, kommenterer Horsten.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1