Raskere bredformat

PUBLISERT: 1 juli 2013
OPPDATERT: 1 juli

Xerox nye bredformatmaskin Wide Format IJP 2000 hevdes å kunne trykke førti ganger raskere enn sammenlignbare maskiner.
IJP 2000 er spesielt egnet til å trykke skilt, plakater, og bannere.
– The IJP 2000 bryter en hastighetsbarriere, og gir brukerne et betydelig konkurransefortrinn. Bredformattrykking medfører gjerne nedsatt produksjonshastighet. Det har vi nå løst, sier Dustin Graupman, konserndirektør for Xerox Inkjet Business.

Maskinen hevdes å kunne fullføre jobber opp til 40 ganger raskere enn sammenliknbare systemer – opp til 420 kvadratmeter per time med 1600X1600 dpi. Skilt med høy fargekvalitet kan trykkes på fem sekunder, ni meter bannere på et minutt og 200 trykk på 20 minutter, i følge Xerox.
Papiret beveger seg under fem trykkhoder samtidig, som skal gi færre bevegelige deler og mindre vedlikehold.

Maskinen kan trykke på mange ulike kvaliteter fra standard og bestrøket papir til bannere, photo gloss, satin og film med baklys.

IJP 2000 blir vist frem på FESPA, 25. til 29 juni i London på Xeroxstand Q39N og ved PRINT 13, 8. til 12 september i Chicago.

XeroxWide Format IJP 2000Xerox Wide Format IJP 2000 kan bestilles fra juli.

Les videre

Xerox stopper produksjonen av iGen og Nuvera

Xerox er i ferd med å gjenoppfinne sin posisjon på markedet, skriver de i en pressemelding.
xerox_igen

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

Siste nytt

Større lerret for storformatprodusent

Siden 1994 har Megaprint gjort seg bemerket som en stor leverandør av storformattrykk. Høsten 2022 ble det gjort en sammenslåing med Spitting Image, som gjorde at utvalget ble utvidet med printing og innramming av kunst. Til våren åpner et kunstverksted på Skøyen i Oslo for å styrke det området ytterligere.
Mega NH Patrik

Xerox stopper produksjonen av iGen og Nuvera

Xerox er i ferd med å gjenoppfinne sin posisjon på markedet, skriver de i en pressemelding.
xerox_igen

HP kommer til Drupa med tre nøkkelord

Nøkkelordene for HP hos Drupa er automatisering, integrering og bærekraft, ord som de skal adressere gjennom tre teknologier.
drupa24_hpx

Antalis støtter sine leverandører innen storformat

Antalis Norge har de siste årene satset på store maskiner i mellomsegmentet. Det vil også merkes under Drupa, hvor de er representert ved flere leverandører.
Christer