EFI til investeringsselskap

PUBLISERT: 25 april 2019
OPPDATERT: 21 mars
Bill Muir, administrerende direktør hos EFI, ser muligheter for aksjonærene med oppkjøpet av EFI.

EFI, kjent for sine digitale trykkeri- og programvareløsninger, ser ut til å være ervervet av et datterselskap av Siris Capital Group. Transaksjonen forventes å utgjøre rundt 1,7 milliarder dollar.

Siris er et investeringsselskap som fokuserer på å investere og skape verdier i teknologibedrifter som står overfor teknologiendringer. Avtalen om oppkjøp av EFI (Electronics for imaging) er verdsatt til 1,7 milliarder kroner, og andelsprisen på aksjen ender opp på $ 37 hver. EFIs styre har godkjent avtalen, men har mulighet til å hente alternative oppkjøpsforslag fra andre interessenter i løpet av de neste 45 kalenderdagene.

– Vi tror at denne virksomheten gir overlegenhet og umiddelbar verdi til våre aksjonærer, og som samtidig gir oss en partner som kan legge til strategisk og operativ kompetanse for vår virksomhet, sier Bill Muir, konsernsjef i EFI, i en pressemelding og legger til:

– Vi er glade for å kunne samarbeide med Siris i det mest erfarne teamet i denne neste vekstfasen for EFI.

Frank Baker, en av Siri’s medstiftere, sier at EFI er i forkant med den digitale overgangen til bildefremstilling og trykkeribransjen, støttet av en sterk programvarearv og innovasjonskultur.

– Vi tror at EFI, med partnerskapet med Siris, vil være godt posisjonert for å fange transformasjonsmulighetene knyttet til økt effekt av digital inkjet, industriell automatisering og programvareaktivering. Vi gleder oss til å samarbeide med ledelsen for å hjelpe selskapet å nå sine strategiske mål.

Les videre

Konica Minolta og Fujifilm utforsker en strategisk allianse

Konica Minolta og Fujifilm Business Innovation Corp. kunngjør at de har signert et avtalememorandum om å utforske mulighetene for en strategisk allianse i segmentene multifunksjonsprinter (MFP), kontorprinter og produksjonsprinter.
fuji-konica

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

Siste nytt

Større lerret for storformatprodusent

Siden 1994 har Megaprint gjort seg bemerket som en stor leverandør av storformattrykk. Høsten 2022 ble det gjort en sammenslåing med Spitting Image, som gjorde at utvalget ble utvidet med printing og innramming av kunst. Til våren åpner et kunstverksted på Skøyen i Oslo for å styrke det området ytterligere.
Mega NH Patrik

Xerox stopper produksjonen av iGen og Nuvera

Xerox er i ferd med å gjenoppfinne sin posisjon på markedet, skriver de i en pressemelding.
xerox_igen

HP kommer til Drupa med tre nøkkelord

Nøkkelordene for HP hos Drupa er automatisering, integrering og bærekraft, ord som de skal adressere gjennom tre teknologier.
drupa24_hpx

Antalis støtter sine leverandører innen storformat

Antalis Norge har de siste årene satset på store maskiner i mellomsegmentet. Det vil også merkes under Drupa, hvor de er representert ved flere leverandører.
Christer